4 IUNIE NU MAI AȘTEPTA. VORBEȘTE!

0
40

“Neliniștea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună il înveselește” (Proverbe 12:25)

Puține lucruri au la fel de multă putere precum cuvintele potrivite rostite la momentul potrivit. Tot astfel, cuvintele nerostite atunci când momentul lor a trecut pot fi o grea povară pentru viața ta. Privind în urmă, un expert în relații ne oferă aceste cuvinte mișcătoare:

“Îmi amintesc când am ieșit prima data pe șosea cu mașina ta și am lovit-o. Am crezut că o să fii roșu de mânie și o să mă cerți, dar nu ai făcut-o. Îmi aduc aminte când ne-am dus pe plajă, iar tu nu ai vrut să vii fiindcă spuneai că va ploua. Ne-am dus totuși și a plouat. Eram sigur că o să spui: “V-am spus eu”, dar nu ai făcut așa. Apoi îmi amintesc când am vărsat suc de afine pe noul tău cos­tum. Știam că te vei supăra pe mine și mă vei certa. Dar nu ai făcut-o. Și mai ții minte seara aceea oficială? Am greșit și ți-am spus că va fi ceva obișnuit. Te-ai îmbrăcat în blugi și te-ai simțit ca un pește scos din apă. Eram sigur că o să izbucnești de mânie și că o să mă lași acolo și o să pleci. Dar nu ai făcut-o. Am vrut să-ți spun cât de mult te iubesc și cât de mult te apreciez pentru toate acele lucruri când urma să te întorci din războiul, din Vietnam. Dar tu nu ai mai venit!”

Solomon a spus: “Toate își au vremea lor”¦ vorbirea își are vremea ei” (Ecclesiastul 3:1 și 7). Dar timpul este limitat, iar când s-a terminat, nu mai este. Nu-ți petrece viitorul regretând și purtând cu tine cuvinte nerostite pe care cineva avea nevoie să le audă. “Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, și sănătoase pentru oase” (Proverbe 16:24). Nu mai aștepta, vorbește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.