31 Ianuarie

0
56

” Iona s-a sculat sa fuga la Tars, departe de Fata Domnului . S-a pogorît la Iafo, si a gasit acolo o corabie care mergea la Tars. A platit pretul calatoriei, si s-a suit în corabie ca sa mearga împreuna cu calatorii la Tars, departe de fata Domnului. ” Iona 1:3

As vrea sa-ti spun daca esti casatorit, ca Dumnezeu asteapta sa-ti împlinesti mai bine datoria de sot sau de sotie. Dumnezeu îti cere sa fii un tata , sau o mama mai buna. În acelasi timp Dumnezeu îti cere sa-ti îmbunatatesti marturia ta în mijlocul comunitatii.

Dumnezeu te cheama sa împartasesti din belsugul pe care ti L-a daruit cu cei din jur. La fel Dumnezeu te vrea sa fii un membru activ al Bisericii de care apartii.

Cei mai multi dintre noi deja cunoastem ceea ce vrea Dumnezeu de la viata noastra. Marea problema este cît de mult ne dedicam pentru a împlini aceste asteptari ?

Iona stia ceea ce Dumnezeu astepta de la el . A cunoaste voia lui Dumnezeu nu mai era o problema pentru el. Marea problema pentru Iona era sa puna în practica ceea ce el stia. Iona a decis sa fuga, sa se ascunda e Dumnezeu. S-a îmbarcat pe o corabie care mergea într-o directie opusa fata de Ninive, acolo unde l-a trimis Dumnezeu. El voia sa se ascunda de prezenta lui Dumnezeu si sa ajunga undeva “departe de fata Domnului” !

Motivatia care l-a determinat la acesta atitudine era : ” nu voia sa împlineasca voia lui Dumnezeu” !

Iona n-a fost primul si nici ultimul care a avut aceasta atitudine fata de voia lui Dumnezeu. Domnul Isus a spus ucenicilor : ” daca stiti aceste lucruri, este ferice de voi , daca le faceti !

De cîte ori ai pornit si tu pe drumuri gresite , cautînd sa te ascunzi de Dumnezeu ? Opreste-te din alergarea ta fara de Dumnezeu si începe sa mergi pe urmele Domnului Isus. Cu ajutorul Lui , vei putea împlini voia lui Dumnezeu pentru viata ta , gasind fericirea si împlinirea pe care o cauti.

Rug. Doamne Dumnezeule ; iarta-ma pentru vremea cînd am vrut sa ma ascund de Tine si am fugit departe de Fata Ta. Ajuta-ma sa alerg în directia spre care ma chemi, sa- i pot sluji pe cei ce au nevoie de mine . Amin .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.