31 Octombrie -DE CE TE POțI BAZA PE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU? (1)

0
31

“Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17)

Când ești “cu spatele la zid”, unde te mai poți întoarce ca să găsești putere? Cufundat într-o mare de întrebări morale și etice, unde te poți duce ca să găsești o busolă după care să te orientezi? Un autor spune: “Nu poate exista o autoritate mai demnă și de încredere decât Cuvântul lui Dumnezeu. Această sursă atemporală, demnă de încredere ține cheia ce deschide misterele vieții. Numai el ne oferă adăpostul de care avem nevoie pe timp de furtună. De ce se califică drept autoritatea noastră finală?

1) Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul. Domnul Isus a spus în timp ce se ruga Tatălui: “Cuvântul Tău este adevărul”. Adevărul real pe care te poți baza, care nu se schimbă niciodată, care nu se strică, care nu dă greș și care nu te induce în eroare. Despre asta e Biblia “¦ ea ne oferă sprijinul necesar în mod constant.

2) Cartea lui Dumnezeu este vocea lui Dumnezeu. Pavel scrie: “ați primit Cuvântul lui Dumnezeu “¦ nu ca pe cuvântul oamenilor, ci “¦ ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează și în voi care credeți” (1 Tesaloniceni 2:13).

Gândește-te astfel: dacă Domnul ar fi să se întoarcă pe pământ și să vorbească, mesajul Lui se va lega cu exactitate de ceea ce găsim în Scriptură ““ părerea Lui, sfatul Lui, poruncile Lui, dorințele Lui și avertizările Lui. Când te bazezi pe vocea lui Dumnezeu, ai un fundament sigur, adevărul demn de crezare, puterea ce dă viață nouă și eliberează harul prin care poți crește în credință și dedicare.

3) Cuvântul lui Dumnezeu rămâne. Există numai două lucruri eterne pe pământ astăzi: oamenii și Cuvântul lui Dumnezeu. Restul va arde; lucrurile de pe rafturi, lucrurile pe care le punem în ramă, toate se îndreaptă spre focul final (2 Petru 3:7,10-12). Cartea lui Dumnezeu “rămâne în veac” (1 Petru 1:25).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.