31 Octombrie

1
41

“De aceea, noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul din launtru se înnoieste în fiecare zi.” 2 Cor.4:16

Apostolul Pavel ne face cunoscut ca mostenim o natura veche, care este identitatea spirituala a fiecarei persoane înainte de a-L cunoaste pe Hristos. Atunci însa când credem în Hristos, prin înnoirea lucrata de Duhul Sfânt , capatam o alta identitate spirituala. Pentru toti cei ce suntem în Hristos, lucrurile vechi nu mai sunt, pentru ca am devenit o noua creatie.

Când Oliver Lodge a încercat sa scrie un nou catehism, s-a confruntat chiar de la început cu doua întrebari majore : ” cine suntem noi ; sicea însemnat cu adevarat caderea omului ?

Încercând sa defineasca identitatea omului asa cum a fost creat de Dumnezeu si sa prezinte starea în care acesta a ajuns dupa caderea în pacat, Lodge a ajuns la urmatoarea concluzie : ” niciunul dintre noinu mai suntem ceea ce am fost, dar putem fi mai mult decât la început, pentru ca prin credinta în moartea si învierea Domnului Isus, suntem nascuti din Dumnezeu, ajungând oameni noi cu o identitate divina.

Te-ai întrebat vreodata, cine esti, si dincolo de acest cort de lut ,care îti este adevarata identitate? Daca vrei sa fii ceea ce si Dumnezeu asteapta, nu pierde sansa ce o ai prin Hristos, dobândind prin credinta aceasta noua natura.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi deschid inima pentru Hristos, pentru ca prin lucrarea Duhului Sfânt sa pot ajunge si eu asemenea Tie. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.