01 Noiembrie

0
52

” Împaratia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase.Si când gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are si-l cumpara.” Mat.13:45-46

Evanghelia este vestea buna a lui Dumnezeu pe care trebuie s-o auda toti oamenii, pentru ca ea ne descopera comoara de mare pret, pe care opoate gasi oricine prin Hristos. O întâmplare petrecuta cu mai multi ani de zile în urma în SUA, ne poate ajuta sa întelegem sensul acestei descoperiri:

Atunci când au fost deschise, multe dintre restaurantele Mc Donalds, nu foloseau pentru a depune la banca banii rezultati din vânzarile zilnice, saci de banca sau vehicule blindate. Patronii acestora trimiteau banii la banca printr-un comisionar, folosind pungi obisnuite în care împachetau si mîncarea comandata la pachet. Au ales aceasta strategie, pentru ca nu cumva sa dea de banuit cuiva ca o mare suma de bani parasea restaurantul.

Nu dupa multa vreme însa la un restaurant Mc Donalds din Ohio s-a întâmplat ceva neobisnuit: când un consumator a oprit la Mc Drivesi-a comandat un Big-Mac si un Shake, vânzatorul de la ghiseu i-a înmânat o punga pe care consumatorul a asezat-o cu mare grija pe scaunul din dreapta din masina, fara ca s-o deschida ca sa vada ce este înauntru.

Când însa soferul a ajuns acasa , a observat ca în locul produselor comandate, punga era plina cu zeci de mii de dolari în cash.

Cred ca surpriza traita de acest consumator, a fost aceiasi cu experienta traita de acel om care a gasit o comoara în tarina sa. Ce faci atunci când gasesti o comoara ? Pentru cei ce gasesc o comoara reprezentând valori materiale, Biblia învata ca acestia trebuie sa fie onesti si sa reinapoieze valorile gasite, celor ce le-au pierdut. Pentru cei ce gasesc însa o comoara spirituala, pe Hristos, Evanghelia, sau viata vesnica, Biblia spune ca acestia ar trebui sa fie gata sa plateasca orice pret pentru a o pastra.

Rugaciune: Doamne Isuse; Îti multumesc pentru ziua când Te-am descoperit prin Evanghelie. Ramâi comoara sufletului meu pe care sa o pastrez cu credinciosie.Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.