31 Iulie

0
44

” Nu va mai numesc robi , pentruca robul nu stie ce face stapânul sau; ci v-am numit prieteni , pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu. ” Ioan 15:15

Marele pictor Rubens, a fost recunoscut a fiun geniu în ale picturii. Prin tablourile sale, el a avut un asa de mare impact în lumea artei , încât si atazi se vorbeste despre figuri Rubinisciene. Profitând de renumele pe care si l-a câstigat, Rubens si-a întemeiat o societate prin care îsi comercializa tablourile. În acest fel a beneficiat de roadele muncii lui si a câstigatmulti bani prin vânzarea multor tablouri chiar în timpul vietii.


Datorita renumelui sau,a ajuns sa primeasca asa de multe comenzi încât nu mai reusea sa le onoreze. Pentru a nu respinge pe nimeni , el si-a deschis un atelier pe care cineva l-a numit ,o mini fabrica de pictura! În cadrul acestui atelier el a angajat mai multi ucenici pe care i-a organizat într-o linie de pictura . La începutul acestui flux, Rubens creiona schita initiala, dupa care ucenicii colorau golurile cu culorile indicate. Când tabloul era completat cu culorile de baza, Rubens ca un mare maestrufacea ultimile retusuri , redând trasaturile si expresiile finale.

Pastrând în atentie modul în care acest pictor îsi picta tablourile, trebuie sa întelegem ca noi nu suntem decât “ucenici în scoala Domnului Isus ” si nu facem nimic altceva decât sa umplem cu culoare cadrul pe care Fiul lui Dumnezeu deja L-a trasat. Iar atunci când vom termina ceea ce ni s-a încredintat , tot Domnul Isus ca Mare Maestru, va face ultimile retusuri , pentru ca slujba pe care am împlinit-o sa capete valoare.

De aceea trebuie sa fim linistiti în fata oricarei responsabilitati si sa nu ne mai îngrijoram de faptul ca potentialul nostru nu-i suficient iar slujirea noastra nu-i desavârsita , pentru ca atunci când vom lucra cu credinciosie si vom termina ceea ce ni s-a încredintat, Domnul Isus va face corecturile finale iar lucrarea noastra va dobândi stralucire.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un bun ucenic împlinind cu responsabilitate tot ceea ce Tu mi-ai încredintat. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.