31 IULIE – FOLOSESTE-țI DARUL (2)

0
44

“Fiecăruia i se dă arătarea Duhului” (I Corinteni 12:7)

Unul din marile beneficii ale depistării și împlinirii chemării vieții tale este faptul că stabilește ce constituie adevăratul succes. Mulți dintre noi avem o definiție greșită. Am ajuns la părerea că succesul se măsoară după cât de bine facem ““ în comparație cu cât de bine fac alții. Aceasta e rețeta frustrării! Orice ai face, va fi mereu cineva care să facă mai bine ca tine. Dar când definești succesul în termenii scopului lui Dumnezeu pentru viața ta, standardul se schimbă complet. Adevăratul succes nu înseamnă ce ai făcut în comparație cu ce au făcut alții, ci ce ai făcut din ceea ce te-a trimis Dumnezeu să faci: “Sunt felurite daruri, dar este același Duh”(1 Corinteni 12:4).

“succes” pentru că a împlinit lucrarea pe care Tatăl Său l-a trimis s-o facă (loan 17:4). Pavel a putut spune la sfârșitul vieții sale: “mi-am isprăvit alergarea” (2 Timotei 4:7). Conform acestui standard, succesul poate însemna să lași un loc de muncă rentabil pentru a urma chemarea lui Dumnezeu. Poate însemna să-ți folosești talentul pentru slava lui Dumnezeu în loc să alergi după faimă și avere.

Orice ar însemna, odată ce știi că împlinești chemarea lui Dumnezeu, poți să nu te mai compari cu alții sau să-ți dorești sâ fii altcineva. Biblia spune că fiecăruia ni se dau daruri “spre folosul altora” (1 Corinteni 12:7). Numai când îți folosești darurile pentru a-i binecuvânta pe alții vei experimenta adevărata satisfacție. Cecurile și promovările sunt bune, dar ele nu pot înlocui scopul divin. Doar când iți urmezi chemarea vei experimenta bucuria de durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.