31 Decembrie-AȘTEAPTĂ LUCRURI MARI DE LA DUMNEZEU

0
45

“Până aici Domnul ne-a ajutat” (1 Samuel 7:12)

Biblia spune: “Samuel a luat o piatră “¦ și i-a pus numele Eben-Ezer, “¦ zicând: “Până aici Domnul ne-a ajutat”. Când închei acest an și privești în urmă, ce vezi? Urme ale eșecului? Oportunități ratate? Dacă e să vorbim de eșecurile tale, Dumnezeu spune: “Eu, Eu îți șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale” (Isaia 43:25).

Dacă e să vorbim de oportunitățile tale ratate, Dumnezeu spune: “vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele” (Ioel 2:25). Un înțelept a spus: “Dacă nu învățăm din trecut, suntem sortiți să-l repetăm”.

E bine să privești în urmă și să înveți, dar dacă conduci uitându-te în oglinda retrovizoare, ajungi în șanț. Fie că a fost bun sau rău, nu rămânea blocat în trecut. “Nu zice: “Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?” Căci nu din înțelepciune întrebi așa” (Ecleziastul 7:10).

Unul dintre pericolele îmbătrânirii e că te entuziasmează mai mult trecutul decât viitorul. O doamnă a scris editorului unui ziar și i-a spus: “Ziarul dumneavoastră nu este la fel de bun cum era mai demult”. El i-a răspuns glumind: “Niciodată nu a fost”. Dumnezeu spune: “Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace” (Ieremia 29:11).

Dumnezeu are un plan pentru tine în anul care vine. Așadar, “ia-ți rămas bun de la trecut zicând: ,,Eben Ezer” și pregătește-te pentru viitor”. Suflecă-ți mânecile, apucă-te de lucru și așteaptă lucruri mari de la Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.