01 Ianuarie-ÎN AȘTEPTAREA NOULUI AN

0
39


“Așteaptă de acum ca vrăjmașii Lui să-I fie făcuți așternut al picioarelor Lui”
(Evrei 10:13)

Ieri am citit versetul: “Până aici Domnul ne-a ajutat” (1 Samuel 7:12). Astăzi, citește acest verset: “Așteaptă de acum ca vrăjmașii Lui să-I fie făcuți așternut al picioarelor Lui”.

Să remarcăm expresiile “până aici” și “de acum”. Prima se referă la trecut; a doua se referă la viitor.

Dacă ești nerăbdător referitor la viitor, amintește-ți de credincioșia lui Dumnezeu față de tine în anul care a trecut și vei putea spune: “Din toate vorbele bune pe care le spusese “¦ Domnul, nici una n-a rămas neîmplinită: toate S-au împlinit” (Iosua 21:45).

Cine în afară de Dumnezeu se poate lăuda cu un astfel de CV și cu un trecut ca acesta? Privind în urmă, Pavel și-a amintit de vremurile în care nu erau destui bani în visterie și a trebuit să meargă să lucreze la facerea corturilor pentru a susține lucrarea. Și-a adus aminte de biciuirile, de lapidările și trădarea suferite din partea celor în care avea încredere. Dar ascultă ce spune el despre asta: “mulțumită ajutorului lui Dumnezeu, am rămas în viață până în ziua aceasta” (Faptele Apostolilor 26:22).

Ieremia a simțit la fel: “Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:22-23).

Fără îndoială, L-ai dezamăgit de câteva ori în anul care a trecut, dar El te-a dezamăgit vreodată? Nu, și nici anul acesta nu te va dezamăgi, așa că încrede-te în El.

A.B. Simpson a scris: “De multe ori ne încredem unii în alții și ne îndoim de Dumnezeu! Credem vorbele muritorilor și totuși ne îndoim de Cuvântul Lui; dar, o, ce lumină și slavă va străluci peste ale noastre vieți, dacă mereu vom ține minte că al Său Cuvânt rămâne în veci”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.