31 August-TRĂIEȘTE PENTRU DUMNEZEU PÂNĂ LA ULTIMA SUFLARE

0
42

Îi voi sătura cu viață lungă” (Psalmul 91:16)

Întrebat fiind “Cum ați îmbătrânit atât de frumos?” Alexandre Dumas a răspuns: “Pentru că dau tot timpul meu acestui lucru”. Dacă ai trecut de cincizeci de ani, fă ca vârsta să ți se măsoare prin progres, nu prin data calendaristică. ți-ar plăcea ca pe piatra ta funerară să fie gravate aceste cuvinte? “Toate zilele lui Enoh au fost trei sute șaizeci și cinci de ani. Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu” (Geneza 5:23-24).

Imaginează-ți următoarele: Enoh merge la o plimbare cu Dumnezeu și când ajung într-un loc anume, Dumnezeu spune: “Suntem mai aproape de casa Mea decât de a ta, așa că vino cu Mine acasă”. Ca un stejar bătrân așa sunt și rădăcinile unui creștin matur care au înfruntat furtunile vieții. Dar nu-ți duce înțelepciunea în mormânt; împărtășește-o cu alții care vor să asculte. Și cei ce sunt înțelepți vor asculta, deoarece ei recunosc că le este folositor să învețe din experiențele altora. Nu te pensiona ““ refocalizează-te!

Victor Hugo a spus cândva: “Pentru un tânăr, vârsta patruzeci de ani este mult, pentru un bătrân vârsta de cincizeci de ani înseamnă puțin”. Cu Dumnezeu, disponibilitatea, nu vârsta e ceea ce contează.

Biblia spune: “Mai era acolo și o proorociță, Ana “¦ și fiind în vârstă de optzeci și patru ani, Ana nu se depărta de Templu, și zi și noapte slujea lui Dumnezeu cu post și cu rugăciuni. A venit și ea în același ceas, și a început să laude pe Dumnezeu, și să vorbească despre Isus tuturor” (Luca 2:36-38).

Lumea respectă foștii generali și foștii președinți, dar nu și foștii creștini. Un actor respectat a spus: “Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să ne disciplinăm ca să continuăm să ne dezvoltăm, să ne lărgim mintea, să învățăm și să ne păstrăm mintea activă și deschisă”.

Așa că, trăiește pentru Dumnezeu până la ultima ta suflare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.