31 AUGUST RĂSPUNSURI LA RUGĂCIUNE

0
31

“Mâine, Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru” (losua 3:5)

Pastorul Jerry Sittser scrie: “Ce s-ar întâmpla dacă am primi răspuns la toate rugăciunile noastre? M-am gândit la anii tinereții când eram gata să cuceresc lumea, cu sau fără Hristos. Grupul pe care îl conduceam a crescut, mă aflam pe valul succesului, tot ce atingeam se transforma în aur. În cele din urmă lucrarea a devenit monotonă și și-a pierdut avântul. Slavă Domnului că a fost așa “¦ am devenit nesuferit de mândru și un egocentric. Ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi primit răspuns la rugă­ciunile mele, grupul nostru ar fi continuat să crească, iar programul nostru ar fi avut în continuare parte de apreciere?”

Iacov a spus: “cereți și nu căpătați, pentru că cereți rău”. Există anumite rugăciuni la care Dumnezeu nu va răspunde pentru binele tău. Sittser continuă: “Poate cauza ta este bună, dar tot greșești; prin manifestarea mândriei, desfătându-te în victorii, pedepsindu-i pe cei care au greșit prin severitate excesivă și scuzând păcatul tău. Marele pericol pentru oamenii aflați într-o cruciadă este că ei devin orbi la propriile lor greșeli.- Ei luptă pentru drepturile omului, dar le tratează pe femeile de serviciu ca pe niște cetățeni de mâna a doua. Ei susțin standardele biblice referitor la relațiile intime, dar nu arată bunătate față de partenerul lor.

Rugăciunea fără răspuns este darul lui Dumnezeu “¦ ea ne protejează de noi înșine. Dacă am primi răspuns la toate rugăciunile, am abuza de putere “¦ am folosi puterea pentru a schimba lumea după bunul nostru plac și ar veni iadul pe pământ. Asemenea copiilor răsfățați care au prea multe jucării și prea mulți bani, am dori mai mult. Ne-am ruga pentru victorie în detrimentul altora “¦ am fi intoxicați cu putere “¦ i-am răni pe alții și ne-am slăvi pe noi înșine. Isaia a spus: “Domnul așteaptă să Se milostivească de voi, și Se va scula să vă dea îndurare” (Isaia 30:18). Rugăciunea care nu primește răspuns ne protejează “¦ ne zdrobește “¦ și ne transfor­mă. Rugăciunile trecute care nu au primit răspuns și care au lăsat răni și deziluzii sunt asemenea focului care ne curățește și ne pregătește pentru răspunsurile viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.