30 SEPTEMBRIE – CUM SĂ FACI FATĂ PROBLEMELOR DE FAMILIE

0
47

“Toate familiile pământului vor fi binecuvântate in tine” (Genaza 12:3)
Pentru a binecuvânta toate familiile pământului, Avraam a trebuit sâ înceapă cu propria lui familie. Înainte ca un bărbat să se califice pentru postura de prezbiter în biserica Noului Testament, era examinată viața lui de familie (1 Timotei 3:5). Concepția lor era următoarea: “Dacă nu reușește acolo, nu-i lărgiți teritoriul”. Dar dacă vrei să te bucuri de binecuvântarea lui Dumnezeu ca familie, trebuie să înveți să faci față dificultăților. Așadar:

1) Încearcă să ții minte că sunteți în aceeași echipă. Nu te descărca de frustrări asupra celor pe care-i iubești. Deseori familia este locul în care mergem când ne săturăm să fim “drăguți”.

2) Înainte de a vorbi, înțelege faptele. Nimic nu este mai dăunător decât să tragi concluzii pripite. “Cine-și păzește gura, își păzește sufletul; cine-și deschide buzele mari aleargă spre pieirea lui” (Proverbe 13:3).

3) Reacționează plin de înțelepciune. Fă-ți o listă cu toate opțiunile și vei fii mai obiectiv. La serviciu așa gestionezi problemele; de ce să nu faci la fel cu familia ta?

4) Găsește partea bună a lucrurilor. Scott Peck scrie: “Doar datorită problemelor creștem mental și spiritual. Prin durerea confruntării cu ele învățăm”. Oricât de rele ar părea lucrurile, fiecare situație are ceva pozitiv în ea ““ caută acel lucru,

5) Asigură-te că ei știu că-i iubești. Este bine să-ți exprimi sentimentele atâta timp cât o faci cu bunătate. Asigură-te că cei din familia ta știu că-i iubești. Când oamenii se simt iubiți, ei pot trece aproape peste orice criză. Gândește-te: când ai nevoie de dragostea lui Dumnezeu? Când o meriți cel mai puțin! Încearcă acest principiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.