30 Noiembrie

2
41

‘Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem laTatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos,  Cel neprihanit.’ I Ioan 2:1

Fiecare dintre noi am avut momente în viata când am fost ispititi; nu-i asa?

Chiar si Domnul Isus în timpul misiunii Sale din mijlocul acestei lumi,  a cunoscut puterea ispitei.  E însa a biruit ispita, pentru ca stia cine este ispititorul, care este autoritatea fata de care trebuie sa se supunasi care este arma prin care poate sa il învinga pe cel rau.

Asemenea Domnului Isus si noi ar trebui sa stim ca orice ispita este initiata de diavol, pentru ca Dumnezeunu intentioneaza niciodata de a ne determina sa facem ceva rau, Domnul Isus nu ne ademeneste spre pacat, si nici Duhul Sfânt
nu ne conduce spre ispita.

Cei care dau vina pe Dumnezeu atunci când sunt ispititi, de fapt se autoînseala.

Duhul Sfânt L-a condus pe Domnul Isus în pustie, dar pentru post, rugaciune si partasie cuTatal. Numai ca diavolul a folosit aceasta împrejurare, pentru a-L prinde în mreaja sa, prin ispitire.

Cunoscând acesta devar, putem întelege mai bine întâmplarea traita de un baietel numit Bobby, care si-a dorito bicicleta noua.

Pentru a-si împlini aceasta dorinta, el a hotarât sa economiseasca fiecare banut si sa pastreze orice dar pe care îl primea de la bunici sau parinti.

În fiecare seara înainte de culcare, Bobby îsi numara economiile si calcula câti bani îi mai trebuie pentru a-si cumpara o bicicleta cu 10 trepte de viteza.

Dupa ce îsi numara însa banii, Bobby îngenunchea lânga patul sau si spunea aceeasi rugaciune: ‘ Doamne Dumnezeule;ajuta-ma sa economisesc si astazi toti banii pe care îi voi primi, si nu-l lasa pe vânzatorul de înghetata sa vina pe strada noastra!’

Bobby recunostea în rugaciunea sa ca pentru el ispita de a-si cumpara înghetata era multprea mare, de aceea pentru a nu fi înfrânt,  se ruga ca Dumnezeu sa-l împiedice pe vânzatorul de înghetata, sa ajunga pe strada sa.

Pentru ce ar trebui sa te rogi în aceasta zi, ca sa poti birui ispitele cu care te confrunti?

Nu-i suficient sa ai numai intentii bune. Pentru a reusi în ceea ce-ti doresti, cere-i ajutor lui Dumnezeu ca sa te pazeasca,  ca nu cumva sa ajungi în locul în care ispita are cea mai mare putere.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru multele ori când m-am lasat coplesit de ispite si-am fost înfrânt. Ajuta-ma sa ma supun VoieiTale si sa ma împotrivesc ispititorului, pentru ca în aceasta zi sa pot trai bucuria biruintei. Amin.

2 COMENTARII

  1. Ispitele sunt incercari care vin asupra omului de la diavol si de la slugile lui, oamenii cei rai (Iacob I, 13; Matei 4, 1; 16, 23; Marcu 8, 33; I Corinteni 7, 5; II Corinteni 11, 3; I Tesaloniceni 3, 5). Omul este ingaduit de Dumnezeu sa fie ispitit ” spre incercarea dragostei fata de Dumnezeu ” (Deuteronom 13, 3); spre incercarea supunerii noastre ( Deuteronom 8, 2); spre incercarea nedoririi de castig (Iov 1, 9)

  2. ‘Ferice de cel cu faradelegea iertata si cu pacatul acoperit’ iata care este postura noastra inaintea lui Dzeu si intradevar este o fericire pt. cel ce este liber pacatul nu mai are stapanire asupra lui ci el se da cu totul Lui.’Fiecare este ispitit cand este atras de pofta lui isusi’ deci nu putem sa ne scuzam ca daca Dzeu ne duce in ispita noi ce sa facem suntem legati “la maini” deci EU aleg daca da sau nu imi satisfac placerea,de fapt pacatul isi regaseste trasatura intrun egoism inspaimantator.Din fire noi nu suntem copiii lui Dzeu, dar ne aflam pe pamant pt.a deveni copiii Sai; iata cum: daca, recunoscandu-ne vinovatia noastra, Il primim pe Isus Hristos ca Mantuitor,vom fi condusi in viata eterna; decizia noastra e ceea ce conteaza in final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.