30 Martie – William MacKinley

0
46

“Isus a strigat iarăși cu glas tare și Și-a dat duhul. Și îndat㔦 pămân­tul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat, mormintele s-au des­chis”¦” Matei 27.50, 51

William MacKinley

În 14 septembrie 1901 a fost omorât William MacKinley, președintele SUA. Fapta a mișcat atât de mult oamenii din întreaga țară, încât în semn de doliu a fost ordonată o li­niște deplină pentru ora înmormântării. Astfel, în 19 sep­tembrie la ora 15:00 întreaga circulație s-a oprit pentru cinci minute. Mașinile din fabrici s-au oprit, oamenii de pe străzi au rămas pe loc. Inima întregii națiuni s-a oprit.

Dacă așa ceva s-a întâmplat pe pământ pentru un muri­tor, ce a fost în cer când Fiul lui Dumnezeu, suferind și mu­rind la cruce, a exclamat: “S-a sfârșit!” și Și-a plecat capul? Prin jertfa de pe Golgota, pretențiile sfinte ale lui Dumne­zeu au fost îndeplinite pe deplin. Domnul a câștigat victoria măreață asupra diavolului și a morții! Ca semn al acestei victorii s-au deschis mormintele, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat. Căpitanul roman și soldații săi au fost nevoiți să recunoască: “Cu adevărat, acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!” (Matei 27.54).

Dar viața pe pământ nu s-a oprit, oamenii nu și-au în­trerupt activitatea, când a murit Cel care a venit din cer, pentru a-i căuta și salva pe ei, cei pierduți. Nici astăzi nu se opresc în loc, când aud vestea că Fiul lui Dumnezeu a murit pentru păcatele noastre la cruce. Fiecare dintre noi ar tre­bui să se oprească un moment și să se întrebe ce înseamnă pentru el moartea Mântuitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.