29 Martie -Sclavul întemnițat

0
47

“Nu știți că, dacă vă dați cuiva, ca să-l ascultați, sunteți robii aceluia de care ascultați, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?”
Romani 6.16

“Sclavul întemnițat”

În Italia, la poalele Alpilor Apuani există o carieră de marmură vestită în lume: Carrara. Undeva, lângă pere­tele carierei, izbucnește dintr-o stâncă de marmură o jumătate de statuie: vestitul “sclav întemnițat” lucrat de Michelangelo. De sute de ani însă, sclavul stă pe ju­mătate sculptat și pe jumătate încă neeliberat, înlăn­țuit în stâncă. Din motive neștiute, Michelangelo nu a terminat statuia sau probabil a dorit să arate prin ea starea de robie a omului legat de păcate.

Este un fapt bine cunoscut în viață că atunci când ne supunem în fața cuiva, acceptându-l ca stăpân, de­venim sclavul acelei persoane. Tot așa, dacă ne supu­nem păcatului, devenim robii păcatului și la sfârșitul vieții ne va aștepta moartea veșnică. Însă dacă ne su­punem în ascultare față de Dumnezeu, vom deveni oa­meni liberi. Marele pericol al multor oameni este acela de a fi jumătate liberi și jumătate înlănțuiți. Aceasta este o înșelăciune a diavolului. Dumnezeu nu acceptă jumătățile de măsură. El dorește să fim oameni dezle­gați de robia păcatului. Acceptăm?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.