30 Mai

1
35

” Apoi Isus a zis:” Eu am venit în lumea aceasta pentru judecata: ca cei ce nu vad sa vada, si cei ce vad sa ajunga orbi.” Ioan 9:39

Dupa ce Domnul Isus a facut aceasta marturisire fata de orbul din nastere vindecat, pe care l-a întâlnit în templu, un grup de farisei indignati de cele auzite i-au zis Domnului:” doar n-om fi si noi orbi!”

“Daca ati fi orbi, le-a raspuns Isus, n-ati avea pacat; dar fiindca ziceti “vedem” tocmai de aceea pacatul vostru ramane!”

În Evanghelia lui Ioan, acest pacat care aduce orbire este numit necredinta. Cei ce aveau pretentia ca pot sa vada, erau de fapt orbi, fiindca nu L-au recunoscut pe Domnul Isus ca Domn si mîntuitor al vietii lor.

Orbul ce capatase vederea, avea de doua ori lumina, pentru ca acum stia cine este cel ce-L vindecase, a crezut în El si I s-a închinat.

La vârsta de 21 de ani, Stanley Krawezyk, si-a pierdut vederea într-un accident de circulatie. Cu toate acestea el nu s-a lasat coplesit de situatia în care a ajuns. Credinta în Dumnezeu si spiritul sau plin de humor, l-au ajutat sa treaca peste acest necaz, ajutându-l sa devina un lider foarte cunoscut în comunitatea sa.

Chiar daca nu mai putea sa vada , a depus toate eforturile pentru a aduce o raza de lumina în viata bolnavilor dintr-un spital ce au ajuns deprimati si descurajati din cauza bolilor de care sufereau. Fiind plin de initiativa, el a mobilizat mai multi voluntari si în fiecare luna platea o orchestra ce venea sa cânte în sala de festivitati a spitalului, oferind bolnavilor un frumos spectacol.

Auzind de faptul ca prin aceste spectacole bolnavii spitalului au fost scosi din starea de descurajare si au trait clipe de neuitat care le-au schimbat viata, fara sa stie ca este orb, directorul Centrului de Oncologie i-a cerut lui Steve sa-l ajute sa-i aduca la spital pe bolnavii care nu mai puteau sa conduca.

Fiind gata sa raspunda acestei noi solicitari, Stanley si-a mobilizat voluntarii si timp de doi ani a primit telefoanele de la pacienti, iar voluntarii care-l ajutau i-au condus spre spital pe toti cei ce apelau la acest ajutor.

Dupa doi ani în care si-a împlinit aaceasta slujire în fiecare zi, în urma unui atac de cord, Stanley n-a mai putut raspunde la telefon.

Abia în acele momente cei de la Centrul de Oncologie au aflat ca el nu putea sa vada.

Te numeri printre acei ce aduc o raza de lumina în viata altora, sau printre cei ce sting orice licarire de lumina?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca prin ceea ce sunt, spun, sau fac, sa pot raspândi Lumina. Amin.

1 COMENTARIU

 1. GASIM AICI UN ADEVAR PUTERNIC,IN ACELASI TIMP FOARTE DUREROS.
  AVEM CU TOTII PARERI BUNE DESPRE NOI ASA CA SUNTEM OAMENI DE TREABA ,OAMENI LA LOCUL LOR,OAMENI CU FRICA DE DUMNEZEU,INTR-UN CUVINT “CRESTINI”.
  DAR NU TINE DE NOI EVALUAREA ,CINTARUL E IN MINA LUI DUMNEZEU EL VEDE CIT DE ADEVARAT E DIN CEIA CE SPUNEM SI FACEM.
  UN BOLNAV IN PRIMUL RIND TREBUIE SA ISI ACCEPTE STAREA IN CARE SE AFLA SI APOI VA MERGE LA MEDIC PENTRU AI CERE AJUTOR,PRIMUL LUCRU PE CARE MEDICUL IL VA CERE E SA SE DESBRACE .
  ACELASI LUCRU DORESTE SI DUMNEZEU DE LA NOI SA NE ACCEPTAM STAREA DE PACATOSI DE OAMENI NEPUTINCIOSI DE A INAINTA IN CREDINTA SI SA VENIM SA II CEREM AJUTORUL ,
  CE VA FACE EL ?
  LA FEL CA ORI CE MEDIC :VA INCEPE CONSULTATIA (COLOSENI 3:8,9 DEZBRACAREA DE HAINE CONSULTATIA VERS.11 SI IN FINAL DUPA STABILIREA DIAGNOSTICULUI URMEAZA INBRACAREA COLOSENI 3:10-17) SIMPLU CA BUNA ZIUA ,DAR DACA NU ACCEPTAM NICI NOI CA SI FARISEI CA SUNTEM ORBI ,IATA CITE NECAZURI,PROBLEME,CONFLICTE NEDORITE SI LISTA AR CONTINUA LA NESFIRSIT TOATE ACESTEA :”MACAR CA AVETI OCHI DAR NU VEDETII”,e o diferenta intre a avea ochi si a vedea (simtul vederi)
  DACA MUT UN ORB DE LA UN BEC DE 100 W ,LA UNUL DE 1000 WVA VEDEA?NICIDECUM PENTRU CA EL ARE OCHI DAR NU ARE SIMTUL VEDERI .
  UN CRESTIN VEDE ATUNCI CIND ARE SIMTUL VEDERI .
  A VEDEA INSEAMNA: -a intelege
  -a experimenta
  -a aprecia
  SPUNE DOMNUL ISUS HRISTOS CA OMUL NU ARE NICI ABILITATEA SPIRITUALA DE A DORI IMPARATIA CERURILOR,DACA MAI INTII NU SE “NASTE DIN NOU”
  DUMNEZEU SA NE DEA TUTUROR ‘DARUL VEDERII”
  AMIN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.