30 IUNIE LECțII DE LA LAZĂR (2)

0
65

“Pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea” (loan 11:4)

Iată încă trei lecții de la Lazăr:

1) Dumnezeu are un plan mai mare și mai bun. Lazăr era mort de patru zile când a venit Domnul Isus. Când Domnul așteaptă, există două motive:

a) Ca El să poată fi slăvit. Fariseii credeau că duhul omului părăsește trupul la patru zile după ce a murit. Deci, dacă Domnul Isus ar fi intervenit mai devreme, ei ar fi spus: “Nu era chiar mort”. De aceea le-a spus ucenicilor: “Boala aceasta este “¦ pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea” (loan 11:4). Doar când privim în urmă vedem limpede mâna lui Dumnezeu la lucru;

b) Ca noi să fim întăriți în credință. Domnul Isus a spus: “mă bucur că n-am fost acolo, pentru voi, ca să credeți” (loan 11:15). În viață, crizele vin și pleacă. Următoarea criză va fi diferită de ultima, dar ceea ce trebuie să rămână tare, este credința.

2) Dumnezeu îți va cere să dai la o parte obstacolele și să te ocupi de mirosurile neplăcute
. “Dați piatra la o parte” a zis Isus. Marta, sora mortului, I-a zis: “Doamne, miroase greu, căci este mort de patru zile” (loan 11:38-39). Te rogi pentru un răspuns într-un domeniu, dar Dumnezeu îți spune să dai la o parte piatra și să te ocupi de “mirosurile neplăcute” dintr-un altul? Renunță, nu ai cum să câștigi! Când inima ta este pe placul lui Dumnezeu, rugăciunile tale vor fi ascultate.

3) Dumnezeu dorește să te facă o mărturie vie. Oriunde se ducea Lazăr, fără măcar să rostească un cuvânt, viața lui arăta că Isus este Domnul. Și tu ar trebui să fii la fel. Dumnezeu te-a mântuit și te-a ridicat pentru a fi o mărturie a harului și a bunătății Sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.