29 IUNIE LECțII DE LA LAZĂR (1)

0
51

“Dar și acum, știu” (loan 11:22)

Lecția unu: Domnul Isus știe cum te simți. La înmormântarea lui Lazăr “Isus plângea. Atunci Iudeii au zis: “lată cât îl iubea de mult!” (loan 11:35-36). Această relatare dovedește că noi slujim unui Dumnezeu care nu numai că învie morții, dar El “are milă de slăbiciunile noastre” (vezi Evrei 4:15). Așa că dacă astăzi suferi, întoarce-te către Dumnezeu și lasă-L să te mângâie.

Lecția doi: Domnul Isus poate să-ți dea înapoi ceea ce viața ți-a luat. El poate “răsplăti astfel anii” pe care ți i-a furat viața (vezi loel 2:25). Crede această promisiune; întoarce-te acolo unde ai pierdut atât de mult și roagă-L pe Dumnezeu să înlocuiască și să înnoiască. Marta a spus: “Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! Dar și acum, știu că orice vei cere de la Dumnezeu, Iți va da Dumnezeu” (loan 11:21-22). În loc să spui “ce bine ar fi fost dacă” roagă-te “dar și acum, știu”. Nu este prea târziu, Dumnezeu poate mișca lucrurile în locul tău.

Lecția trei: Domnul Isus te poate elibera. “El a strigat cu glas tare: “Lazăre, vino afară!” Și mor­tul a ieșit cu mâinile și picioarele legate cu fâșii de pânză, și cu fața înfășurată cu un ștergar. Isus le-a zis: “Dezlegați-I, și lăsați-l să meargă.” (loan 11:43-44). Cuvântul lui Dumnezeu este mai mare decât lucrul care te-a legat, te-a limitat sau care te-a robit. Deși mintea ta nu înțelege în totalitate, lasă ca duhul tău să-I răspundă lui Dumnezeu. Roagă-te cu psalmistul: “Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta și s-o țin din toată inima mea! Povățuiește-mă pe cărarea poruncilor Tale, căci îmi place de ea” (Psalmul 119:34-35). Când rostești o astfel de rugăciune credința ta va crește, iar împre­jurările care ți se par imposibile vor fi schimbate de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.