30 Iunie

2
36


” Tot atfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri; pentru ca, daca unii nu asculta Cuvantul, sa fie castigati fara cuvant, prin purtarea nevestelor lor, cand va vor vedea felul vostru de trai: curat si în temere.” 1 Petru 3:1-2

Pentru ca atrait în vremea recesiunii economice din America anilor 1930, mama lui Jane Mc Adams, n-a purtat niciodata lucruri extravagante. De fiecare data, ea se multumea cu putin, fapt care i-a marcat întreaga viata.

Pentru ca stia cat i-a fost de greu în acea perioada, de saracie, ea calcula cu mare grija fiecare banut înainte de a cumpara ceva.

Cand a ajuns aproape de varsta de 60 de ani, s-a îmbolnavit însa foarte grav si internata în spital, a fost diagnosticata cu cancer.

În acele momente, doctorii i-au spus lui Jane, ca mama sa mai are numai cateva zile de viata.

Cand a auzit despre acest diagnostic, Jane a început sa se întrebe:”oare sa-i spuna mamei sale ca urmeaza sa moara? Ar trebui sa-i spun eu; sau sa-i las pe doctori sa o faca? Îsi da oare seama mama de aceasta situatie? Daca voi gasi curajul sa-i spun,voi avea oare si cuvintele cu care s-o încurajez?

În timp ce cauta un raspuns la toate aceste întrebari, a venit însa si ziua în care mama sa urma sa aniverseze al 60-lea an de viata.

Considerand acest moment unul potrivit pentru a discuta cu mama ei despre sfarsitul ce-i sta înainte, Jane a mers la cel mai scump magazin si i-a cumparat mamei sale, cel mai frumos capot de noapte.

Cand a ajuns la spital si i-a prezentat mamei sale darul pe care i l-a adus, dupa ce s-a uitat îndelung la acel capot, mama sa i-a spus fiicei: ” nu merit un asa cadou!” Eu n-am avut un asa capot de noapte pana acum, de acria te rog sa-l duci înapoi la magazin!

Surprinsa de aceasta atitudine, Jane a întrebat-o atunci pe mama sa, ce-si doreste cu adevarat pentru ziua ei de nastere. Dupa ce s-a gandit o vreme, mama i-a spus cu ochii plini de lacrimi, ca si-ar dori o frumoasa rochie de vara!”

Prin aceasta dorinta mama sa ar fi vrut sa-si întrebe fiica, daca va mai ajunge sa traiasca pana la vara!

Neintelegand însa sensul acestei dorinte, Jane a început iarasi sa se întrebe:” mama nu mi-a acceptat capotul, spunandu-mi ca nu-i mai trebuie; dar oare ce are sa faca cu o rochie de vara acum în ianuarie? Va mai trai oare pana la vara, ca sa ajunga s-o îmbrace macar o singura data?

Ca sa-i faca însa pe placul mamei, a mers la acelasi magazin unde a înapoiat capotul de noapte si-a cumparat cea mai frumoasa rochie de vara. Cu toate ca n-a înteles aceasta extravaganta exprimata prin dorinta mamei, Jane a împachetat frumos rochia si i-a adus-o mamei ca o mare surpriza.

Cand mama avazut rochia si-a dat seama ca fiica ei nu i-a înteles dorinta, dar n-a mai vrut s-o trimita înca o data la magazin.

Cu gandul la acea rochie frumoasa, ea a început însa sa lupte cu boala, sa-si ia cu mai mare regularitate tratamentul care i s-a prescris, pentru ca sa ajunga sa traiasca si sa îmbrace rochia macar o singura data.

Aceasta dorinta de viata a facut însa ca evolutia bolii sa se opreasca. Foarte curand a fost externata din spital si-a început sa umble fara ajutor. Ajungand lunile de vara, mama bolnava a îmbracat cu mare bucurie rochia cea noua, iar situatia sanatatii ei se îmbunatatea cu fiecare zi, ajungand sa-si sarbatoreasca si cea de-a 83-a aniversare.

Aceasta rochie de vara, i-a adus mamei lui Jane o noua motivatie si un scop pentru care a meritat sa lupte si sa traiasca.

Nu cumva în lupta cu problemele vietii ai depus deja armele, crezand ca nu mai exista nici o nadejde? Pentru toti cei ce-L au pe Hristos, exista nadejde chiar si în cele mai grele încercari. De aceea merita sa traiesti si sa-I slujesti cu deplina dedicare, ca si cum ai mai avea de trait înca 1.000 de ani!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca prin Hristos mi-ai oferit cel mai mare dar si o nadejde vie, ajuta-ma sa traiesc în fiecare zi doar pentru Tine. Amin.

2 COMENTARII

  1. Nu prea vad legatura cu versetul!:(Poate ca exista o oarecare legatura indirecta, dar totusi daca se pune un verset de ce sa nu se mearag pe ideea din el? O zi binecuvantata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.