30 Iunie – “SLAVĂ DOMNULUI PENTRU LIBERTATEA MEA”

0
36

– “Nu vă plecați iarăși sub jugul robiei” (Galateni 5:1) –

Istoria înregistrează perioade de timp întunecate, când au condus tirani fără Dumnezeu și când dictatori religioși au făcut ca cititul Bibliei sau închinarea înaintea lui Dumnezeu conform îndemnurilor conștiinței să fie o crimă. În 1945, Martin Niemoeller a spus: “Când naziștii au venit pentru comuniști, nu am spus nimic pentru că nu eram comunist. Când au venit pentru evrei, nu am spus nimic pentru că nu eram evreu. Când au venit pentru catolici, nu am spus nimic pentru că eram protestant. Apoi au venit pentru mine, dar nu a mai rămas nimeni pentru a mai vorbi pentru cineva”.

Deasupra Domului Capitoliului din Washington DC se află o statuie de 6 metri a Doamnei Libertății. Capul ei este încadrat de o podoabă de stele și în mână ține un scut de stele și dungi. A fost transportată din Roma și în timpul unei furtuni năprasnice căpitanul vasului a ordonat ca o parte din încărcătură să fie aruncată peste bord. Marinarii au dorit să arunce Doamna Libertate, dar căpitanul a refuzat, strigând mai tare decât vântul: “Niciodată! Mai bine ne scufundăm decât să arunc libertatea!”

Benjamin Franklin a spus că cei ce renunță la libertate pentru siguranță nu merită nici libertatea, nici siguranța! Vorbindu-le credincioșilor din Galatia, Pavel li se adresează legaliștilor care doreau să-i oblige să se întoarcă și să trăiască după standardele imposibile ale vechii legi. El scrie: “Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi. Rămâneți, deci, tari, și nu vă plecați iarăși sub jugul robiei”. Astăzi trebuie să te oprești, să privești în sus și să spui: “Slavă lui Dumnezeu pentru libertatea mea!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.