30 Iulie – ÎNVAȚĂ SĂ TE ADAPTEZI

0
44


“M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei”
(1 Corinteni 9:22)
Pasiunea lui Pavel a fost aceea de a câștiga suflete pentru Hristos. Dar el a înțeles că oamenii trebuie să fie evanghelizați pe căi diferite, așa că și-a adaptat modul de abordare conform cerințelor. Aplică același principiu în viața ta, în cariera sau în chemarea ta. Perspectiva ta este fixă sau este flexibilă?

Generalul George S. Patton Jr. a spus: “Generalii de succes fac planuri care se potrivesc cu circumstanțele, dar nu încearcă să creeze circumstanțe care se potrivesc cu planurile lor”.

Când ai un plan clar de a ajunge la destinație, există pericolul de a deveni rigid și de a încerca să-l respecți indiferent ce s-ar întâmpla. Uneori e mai înțelept să explorezi și alte opțiuni. Când îți este greu să înaintezi, nu te grăbi să-ți revizuiești visul. Mai bine revizuiește-ți planul.

Peter Drucker a spus: “Întrebarea cu care se confruntă un director nu este ce ar trebui să facă firma lui mâine, ci provocarea lui este; “Ce trebuie să facem astăzi pentru a fi pregătiți pentru incertitudinea zilei de mâine?” Cea mai bună modalitate de a face față incertitudinii zilei de mâine este să-ți pui întreaga încredere în Dumnezeu, să fii flexibil și să iei în considerare opțiunile pe care le ai ca pe niște evenimente care nu au avut loc încă.

Psalmistul a spus: “Domnul întărește pașii omului, când îi place calea lui” (Psalmul 37:23). Clinton Utterbach a spus: “Pașii unui om bun sunt comandați de Domnul”. Planul lui Pavel spunea că trebuie să ajungă într-un anumit loc, “dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie” (Faptele Apostolilor 16:7).În schimb, Dumnezeu a deschis ușa spre un nou teritoriu pentru el, într-o altă parte.

O gândire rigidă nu-ți va sluji la prea multe când încerci să împlinești misiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Așa că, fii deschis, fii flexibil și învață să te adaptezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.