30 Ianuarie

1
36

“Și vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină. 1 Ioan 1:4

Aceasta epistola scrisa de apostolul Ioan cu multi ani de zile în urma, descopera preocuparea apostolului, pentru a sti daca cei credinciosi mai traiesc o experienta reala a prezentei lui Hristos în viata lor, avand parte de bucuria deplina pe care El o ofera.

Apostolul Ioan s-a îngrijit de aceasta problema spirituala, pentru ca stia din experientele vietii ca diavolul foloseste tot felul de minciuni si pacaleli, numai ca sa ne fure bucuria.

Acest fapt este bine evidentiat de apostolul Ioan prin evanghelia sa, cand spune: “Hoțul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.” Ioan 10:10

În una dintre minciunile sale, diavolul pune egal între bucurie si zambet. Prin recomandarea pe care o auzim deseori, ni se sugereaza sa zambim în fata fiecarei situatii. Daca vei fi gata sa zambesti, atunci poti confrunta cu seninatate orice împrejurare a vietii.

Zambetul, acest mod superficial de fericire, este dependent însa în mare masura de circumstantele vietii. Pentru ca aceste circumstante sunt asa de schimbatoare, este imposibil sa avem o fericire continua si sa zambim mereu.

Adevarata bucurie nu depinde însa de circumstantele vietii, sau de factorii exteriori fiintei umane, ci este o bucurie launtrica care vine prin cunoasterea Domnului Isus.

Pastrand în atentie acest contrast, lasa-ma sa te întreb : “traiesti aceasta bucurie launtrica care îsi are izvorul într-o partasie deplina cu Domnul ? Sau lasi ca circumstantele vietii sa-ti fure acesta bucurie ?

Sunt ferm convins ca cu cat mai mult îti vei atinti privirea spre Hristos, si nu te vei mai concentra asupra lucrurilor negative care ti se întampla, cu atat mai mare va fi masura bucuriei pe care o vei trai.

ADEVARATA BUCURIE ÎSI ARE IZVORUL ÎNTR-O PARTASIE DEPLINA CU DOMNUL!

1 COMENTARIU

  1. SLAVA DOMNULUI.IERI ERAM ASA DE TRISTA SI DE SUPARATA SI PARCA NU MAI STIAM CE SA FAC.SI NU GASEAM UN RASPUNS.SI IATA CA ACUMA CAND AM CITIT MESAJUL DUMNEZEU MI-A VORBIT AA DE MULT.EXACT LA CEEA CE SPUNE MI SE INTAMPLA SI MIE.CIRCUMSTANTELE VIETII CARE SANT ASA DE MULTE.SI CATE O DATA ITI ESTE GREU SA MAI ZAMBESTI DAR DUMNEZEU NE ARATA PRIN CUVANTUL SAU CA TREBUIE SA FIM TARI SI SA ZAMBIM MEREU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.