30 AUGUST FII ÎNțELEPT ““ STABILESTE-țI PRIORITĂțI (2)

0
50


“Dacă ar fi fost înțelepți, ar înțelege, și sar gândi la ce Ii se va întâmpla”
(Deuteronom 32:29)

Într-un studiu, oamenii cu vârsta de peste 90 de ani au fost întrebați: “Dacă ați avea posibilitatea să vă retrăiți viața, ce ați face diferit?” Trei răspunsuri au apărut în mod constant:

a) “Aș petrece mai mult timp cu familia și prietenii”;

b) “Mi-aș asuma mai multe riscuri”;

c) “Aș face lucruri care vor rezista după ce eu nu mai sunt“. Înțelepciunea este arta de a examina lucrurile. Lucrurile neînsem­nate ne fură prea mult timp și ajungem să trăim pentru scopuri greșite. Când un medaliat cu aur la jocurile olimpice a fost întrebat care este secretul succesului său, el a răspuns: “Neglijența planifi­cată; până nu-mi termin antrenamentul, neglijez în mod deliberat orice altceva”. Dacă ești prezent în orce situație și spui “da” la fiecare cerere, nu vei reuși în ceea ce ești chemat să faci. Cu câțiva ani în urmă au murit 300 de balene. De ce? Pentru că au urmărit un banc de sardine și au ajuns să eșueze într-un golf. Cei mici i-au ademenit pe cei mari spre moarte. Dacă urmărești obiective mărunte ele sunt fără putere și cu rezultate nesemnificative. Pavel a spus: “vreau numai să-mi sfârșesc cu bucurie calea și slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus” (Faptele Apostolilor 20:24).

Care este “cel mai important lucru” pentru tine? Una din cele mai interesante povestiri despre dezastrul de pe Titanic, o are în centru pe o femeie bogată care a avut loc în una din bărcile de salvare. Întrebând dacă se poate întoarce în cabină pentru a-și lua ceva, i s-au dat trei minute. Dând peste bani și peste pietre prețioase care luceau pe podeaua cabinei ei, ea a luat trei portocale și s-a întors în barca de salvare. Împrejurările i-au schimbat valorile; tragedia i-a clarificat prioritățile, învață de la ea; fii înțelept și stabifește-ți prioritățile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.