30 Aprilie

0
31

“Am zidit zidul, care a fost isprăvit pretutindeni până la jumătate din înălțimea lui. Și poporul lucra cu inimă. Dar Sanbalat, Tobia, Arabii, Amoniții și Asdodiții, s-au supărat foarte tare când au auzit că dregerea zidurilor înainta și că spărturile începeau să se astupe. S-au unit toți împreună ca să vină împotriva Ierusalimului, și să-i facă stricăciuni.” Neemia 4:6-8

Vă aduceți aminte de vechea zicală americană care spune: “bățul sau piatra pot să-mi rupă oasele, dar cuvintele nu mă vor afecta”? Deși înțelegem adevărul pe care îl transmite acest proverb, știu că de multe ori, acesta nu este și realitatea pe care o trăim. Fiecare dintre noi știm cît de mult ne pot răni cuvintele, nu-i așa?

Aceasta este exact ceea ce Satan intenționează să facă, pentru a ne opri din ceea ce am început să facem pentru Domnul. Să ne descurajeze și să ne rănească!

Modul în care Satan încearcă să facă acest lucru este prin a răspîndi minciuni. Pentru el, adevărul nu contează. Iar intenția lui este să-ți distrugă reputația și să te clatine în încrederea pe care o ai în Hristos.

Însuși Domnul Isus ne spune : “…pe această piatră voi zidi Biserica Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.” Mat 16:18. Iar atunci cînd am căzut, Dumnezeu ne spune că putem căpăta iertare și să ne reconstruim viața spre onoarea Sa. Numai că atunci cînd începem să credem în Dumnezeu, vine și Satan, care ne spune că “nu se mai poate face nimic pentru a-ți reconstrui viața, fiindcă ai ajuns prea departe!”

Exact acest lucru i s-a întîmplat și lui Neemia, atunci cînd el și poporul care îl urma, lucrau din greu pentru a îndepărta gunoaiele și a rezidi zidul cetății.

Atunci Satan și-a trimis oamenii lui să-i spună: “nu se poate să transformi aceste gunoaie într-un zid de apărare.”Nemia i-a dovedit însă că nu are dreptate! La fel ca Neemia poți face și tu!

Nu-l lăsa pe Satan să-ți fure victoria, prin a-l crede pe el și a te îndoi de Dumnezeu. Cere-i chiar astăzi lui Dumnezeu să te ajute să vezi minciunile diavolului, ca apoi să te poți încrede deplin în Dumnezeu, punînd la îndoială spusele diavolului.

ÎNVAțĂ SĂ PUI LA ÎNDOIALĂ MINCIUNILE DIAVOLULUI ȘI ÎNCREDE-TE DEPLIN ÎN CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.