3 octombrie ““ Lac de magmă sub Vezuviu

0
48


-“Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate”¦ pentru focul din ziua de judecat㔦”
2 Petru 3.7 –

Cercetătorii vulcanilor au descoperit un uriaș lac de magmă sub Vezuviu. Mijloacele de informare în masă italiene au relatat că respectivele roci lichide se află la adâncimea de aproximativ 8 km. și se întind pe o suprafață de 400 km. pătrați. În eruperea sa acum aproximativ 2000 de ani, acest vulcan a îngropat sub o masă de lavă trei orașe.

Uimitor este faptul că al treilea oraș ca mărime, Napoli, s-a dezvoltat pe povârnișurile Vezuviului, deși acesta este un vecin amenințător. Probabil, gândul că acest vulcan este liniștit de atât de mult timp, nu neliniștește.

Conform Bibliei, întreaga omenire trăiește la poalele unui vulcan. Isus va aduce cândva judecata lui Dumnezeu asupra acestui pământ. Desigur, și aceste versete au fost scrise acum 2000 de ani, iar în toată această perioadă nu au existat judecăți mondiale. De aceea, mulți oameni gândesc că nici în viitor nu va exista așa ceva. Dar Petru avertizează: o astfel de judecată mondială a existat deja cândva, și anume potopul. Dacă Dumnezeu a putut face așa ceva cu mii de ani în urmă, atunci poate face așa ceva și în zilele noastre. Judecata Sa nu este amânată, pentru că S-a răzgândit, cum poate gândesc mulți, ci pentru că: “Domnul are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință” (2 Petru 3.9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.