3 MARTIE – NU LĂSA CA TEAMA SĂ TE OPREASCĂ

0
58

-“Căci m-am temut” (Luca 19:21)-

Pune-ți întrebarea: “Ce aș îpcerca să fac dacă nu mi-ar fi frică de cădere?” Domnul Isus a povestit despre un om care și-a încredințat afacerea în mâna a trei angajați cheie. Unuia i-a dat cinci talanți, altuia i-a dat doi și celui de-al treilea un talant. În vremurile Bibliei, un talant valora salariul pe cincisprezece ani, așa că îți dai seama ce oportunitate a reprezentat lucrul acesta. Era un moment hotărâtor care îi oferea fiecăruia șansa de a-și testa abilitățile, de a lua inițiativa, de a exersa judecata sănătoasă și de a profita de investiția lor. Primii doi au făcut exact așa, dublând ceea ce au primit. Dar celui de-al treilea i-a fost teamă de eșec, așa că și-a îngropat talantui. Domnul Isus a spus despre acesta că este “rău” și că talantul îi va fi luat și dat altuia care îi va căuta profitabilitatea.

El nu a fost judecat pentru ce a făcut, el a fost judecat pentru că nu a făcut nimic. Teama de oameni, teama de eșec și teama de respingere te pot face să-ți îngropi darul. Nu fă așa! Deja ești terminat ““ doar dacă nu ai curajul de a începe. Când Dumnezeu i-a chemat pe oameni precum Moise, Ghedeon, Debora și Estera ei toți au avut de depășit temerile lor firești; așa va trebui să faci și tu. Când se aflau în pustie, teama de a duce lipsă i-a făcut pe evrei să dorească să se întoarcă în robia egipteană. Teama de persecuție i-a făcut pe ucenici să-L părăsească pe Isus în cele mai grele momente și l-a făcut pe Petru să se lepede de El ““ de trei ori. Nu lăsa ca teama să te oprească! Modul în care îți folosești talanții are o foarte mare impor­tanță. De fapt este baza după care te va judeca și te va răsplăti Dumnezeu.

Dragi cititori, vrem să vă mulțumim din inimă celor care ați sprijinit financiar Fundația SEER în mod regulat. Pentru cei care nu fac acest lucru vrem să vă provocăm s-o faceți dacă iubiți aceste devoționale. În acest timp de criză financiară vom continua să vi le trimitem atâta timp cât vom avea suma necesară pentru hârtie și celelalte cheltuieli, alfel vom reduce tirajul sau chiar o ediție să nu se tipărească deloc. Ne rugăm ca acest lucru să nu se întâmple și să primiți acest devotional la fiecare trimestru. Fundația SEER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.