3 MAI – O CONȘTIINțĂ BUNĂ

0
45

-“Eu am viețuit cu toată curăția cugetului meu inaintea lui Dumnezeu” (Faptele Apostolilor 23:1)-

Comentând referitor la scandalul Watergate, asistentul lui Nixon, Jeb Magruder a spus Comitetului de Investigații a Senatului: “Am fost înșelați crezând că nu facem nimic rău și când am ajuns să facem lucruri ilegale, am pierdut controlul”. Pavel vorbește de cei “însemnați cu ferul roșu în însuși cugetul lor” (1 Timotei 4:2). În vremurile Bibliei, era o practică obișnuită ca rănile să fie cauterizate cu un fier înroșit, cauzând o crustă tare. Vezi imaginea? Pavel spune: “Nu deveniți încăpățânați și împietriți față de păcat”.

Conștiința ta este ca un detector de mișcare care înștiințează când un hoț a intrat în casă cu intenția de a te jefui sau chiar de a te ucide. Vorbind de conștiință, Pavel îi spune lui Timotei: “să păstrezi credința și un cuget curat pe care unii l-au pierdut, și au căzut din credință” (1 Timotei 1:19).

Cu alte cuvinte, păstrează-ți conștiința într-o stare de funcționare. Reacționează la aver­tizările ei, lasă-te călăuzit de instrucțiunile ei; asigură-te că se bazează pe Scriptură tot timpul. Martin Luther a spus: “Conștiința mi-a fost luată prizonieră de Cuvântul lui Dumnezeu și a merge împotriva conștiinței sau a Scripturii nu este un lucru bun, dar nici sigur. Când te-ai dedicat cu adevărat umblării cu Dumnezeu, trebuie să adopți și tu formula lui Luther pentru viața ta: “Conștiința mi-a fost luată prizonieră de Cuvântul lui Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.