3 IANUARIE UMBLĂ CU DUMNEZEU

0
41

“Duhul lui Dumnezeu se mișca pe deasupra apelor” (Geneza 1:2)

Ucenicii lui Hristos au lăsat totul pentru a urma pe cineva pe care nu l-au înțeles. Ei visau la un Mesia care va stabili o împărăție pământească și-i va scoate de sub autoritatea Romei, așa că răstignirea Lui i-a adus întro mare confuzie. La fel și învierea Lui, căci acum trebuiau să predice un mesaj care urma să îi coste viața. Uneori nu știau ce să facă cu Isus: “Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat, și au zis: “Este o nălucă!” Și de frică au țipat” (Matei 14:26). Când a mâncat cu ei pe mal după înviere, “nici unul din ucenici nu cuteza să-L întrebe: “Cine ești?” căci știau că este Domnul” (loan 21:12). Dacă vrei să umbli cu Dumnezeu, fii gata căci credința ta va fi încercată.

Primul lucru pe care îl citim despre Dumnezeu în Scriptură este că El “se mișca”. Dacă ai în plan să umbli cu El în acest an, trebuie să depășești două lucruri. Mai întâi, complacerea. Oamenii de știință au făcut un experiment în care au pus o amibă (animăluț microscopic) într-un mediu lipsit de stres. Condițiile erau ideale; nu trebuia să facă nici o ajustare. Dar amiba a murit. De ce? Pentru că ai nevoie de schimbare și de provocare la fel cum ai nevoie de hrană și apă. Complacerea te poate ucide! În al doilea rând, trebuie să eviți văicăreala. Faptul că nu au recunoscut bunătatea lui Dumnezeu, poporul Israel s-a învârtit în cerc timp de 40 de ani: “Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde” (1 Corinteni 10:11).

Doi copii s-au așezat să ia prânzul împreună. Unul și-a deschis pachetul și a început să se văicărească: “Iar sandviș cu șuncă? Este a patra zi la rând. M-am săturat de sandvișuri cu șuncă”. Prietenul lui a spus: “Pun pariu că dacă-i spui mamei tale că nu-ți plac sandvișurile cu șuncă îți va pune altceva”. “Mama?” a răspuns primul. “îmi voi pregăti singur pachetul”. Ai o problemă cu văicăreala? Rezolv-o! Hotărăște-te să umbli mai mult cu Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.