2 IANUARIE CARE ESTE VIZIUNEA TA PENTRU NOUL AN (4)

0
40

“Căci este o proorocie care”¦ se apropie de împlinire” (Habacuc 2:3)

Obstacolele nu-ți vor distruge viziunea, însă atitudinea ta da. După o pedeapsă aspră de șai­sprezece luni, bătrânul Pavel a scris dintr-o celulă romană, jalnică: “Bucurați-vă totdeauna în Domnul! larăș zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4). Pavel știa două lucruri pe care și tu trebuie să le știi:

1) Nu se termină decât atunci când Dumnezeu spune că s-a terminat. Circumstanțele și oamenii nu au ultimul cuvânt; Dumnezeu îl are! El este “Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre” (Evrei 12:2). Cu Dumnezeu, renunțarea nu este o opțiune. Când renunți fără permisiunea Lui, ești absent nemotivat. În plus, când îți abandonezi misiunea, pierzi protecția și ajutorul Său.

2) Nimic nu te poate înfrânge fără permisiunea ta; și nu trebuie să i-o dai nimănui. Nu poți con­trola ce ți se întâmplă, dar poți controla ceea ce spui și faci. Este tot ce trebuie să controlezi; Dumnezeu va controla restul. Nu poți controla handicapurile, încurcăturile și persecuția care apar în călătoria ta, dar poți controla reacția pe care o vei avea în fața frustrării, disperării și respin­gerii (2 Corinteni 4:8-9). Nu poți evita mereu să fi trântit la pământ, dar poți hotărî dacă ești dis­trus sau nu. Refuzul de a rămâne doborât nu-i permite dușmanului tău să-ți saboteze destinul.

Ai un vis venit de la Dumnezeu? Refuză să renunți și cu siguranță “se apropie de împlinire”. Nu ai nici un vis? Cere-i lui Dumnezeu. ți-ai îndeplinit deja visul? Cere-i lui Dumnezeu altul înainte de a-ți pierde bucuria și motivația vieții. Ai un vis atât de mic încât nu te solicită? Cere-i lui Dumnezeu unul mai mare și privește cum credința ta crește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.