3 Decembrie

0
48

“Prin credinta Noe, cînd a fost înstiintat de Dumnezeu despre lucruri care înca nu se vedeau, si, plin de o teama sfînta, a facut un chivot ca sa-si scape casa; prin ea, el a osîndit lumea, si a ajuns mostenitor al neprihanirii care se capata prin credinta.” Evrei 11:7

Momentul potopului din vremea lui Noe este o buna ilustrare a modului în care Dumnezeu ne-a salvat.

În primul rînd, Biblia ne spune ca Dumnezeu l-a salvat pe Noe si familia lui de judecata prin potop, prin arca pe care l-a pus sa o construiasca. Arca poate fi chiar Hristos, care ne-a salvat pe noi din apele învolburate ale pacatului si ale mortii.

În al doilea rînd, asa cum arca l-a salvat pe Noe si familia lui, oferindu-le siguranta, asa si Domnul Isus Hristos ne ofera siguranta, doar daca ne punem încrederea în El.

În al treilea rînd, arca avea doua naturi: una divina si una umana. Era divina prin simplul fapt ca a fost construita la porunca lui Dumnezeu si era umana, pentru ca era facuta din materiale de pe pamînt. Este imaginea perfecta a lui Isus Hristos, care desi era sfînt, era totusi om.

În al patrulea rînd, arca era tot ceea ce aveau nevoie oamenii lui Dumnezeu: au încaput acolo Noe si familia lui, animalele si necesarul de alimente. Domnul Isus Hristos este tot ceea ce avem noi nevoie. El este suficient pentru toate.

În cele din urma, arca a ramas intacta timp de 40 de zile. Nu a contat cît de puternic o loveau valurile, arca a ramas neatinsa si puternica. Iata o noua imagine a sigurantei pe care o gasim în Dumnezeu, imediat ce l-am acceptat ca Domn si Mîntuitor al vietilor noastre. Indiferent de cît de puternic vom fi loviti de valurile vietii, sîntem în siguranta alaturi de Dumnezeu.

Poate ca stii povestea lui Noe si a potopului, însa sper ca astazi vei reusi sa o privesti dintr-o alta perspectiva, aceea a lucrurilor minunate pe care le gasim în Domnul Isus. Si, cred ca îti vei pune timp deoparte pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ti-a dat prin Isus Hristos.

ARCA LUI NOE E O IMAGINE DEOSEBITA A SALVARII PRIMITE PRIN JERTFA DOMNULUI ISUS HRISTOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.