29 Septembrie

0
51

“Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neîntelepti, ci ca niste întelepti. Rascumparati vremea, caci zilele sînt rele.” Efeseni 5: 15-16

Faci tot ceea ce îti propui în fiecare zi? Sau simti ca o zi nu-ti ajunge pentru a face toate lucrurile pe care ti le-ai propus?

Dumnezeu ne-a dat fiecaruia dintre noi o anumita masura de timp pe pamîntul acesta. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu si fiecare respiratie pe care o ai, vine tot de la El.

Pentru timpul pe care l-ai primit de la El, Dumnezeu are un plan pe care vrea ca sa-l împlinesti. Pentru a putea raspunde însa acestei chemari, trebuie sa-ti folosesti timpul cu mare întelepciunesi sa nu-l irosesti.

Versetul din aceasta zi ne încurajeaza sa umblam cu bagare de seama ““ cu întelepciune, urmarind un scop si cu mare hotarîre. Este important sa faci lucrul acesta, pentru ca în mijlocul acestei lumi ai doar o singura viata si nu stii cît va fi aceasta de lunga . De aceea, trebuie sa rascumperi ziua si sa traiesti fiecare moment la maxim.

Scriptura ne îndeamna laacest lucru spunîndu-ne: “racumparati vremea” ““ adica, foloseste timpul pe care l-ai primitspre gloria lui Dumnezeu. Acelasi lucru l-a facut si Domnul Isus ““ El nu s-a grabit niciodata, ci si-a trait viata avînd un scop, pe care a reusit sa-l împlineasca. El i-a spus Tatalui ca “a venit sa faca voia Sa” si si-a administrat timpul în asa fel încît a împlinit ceea ce Dumnezeu l-a chemat sa faca.

Si noi trebuie sa facem acelasi lucru. Nu-i asa ca ne este mult mai usor sa alergam prin viata, neavînd niciodata timp destul pentru tot ceea ce trebuie sa facem?  Cu toate acestea, Dumnezeu ti-a dat nu numai timpul, ci si abilitatea de a face ceea ce El îti cere sa faci. De aceea, alegerea de a te dedica lucrurilor importante este în mîinile tale.

Nu poti trai pentru ieri si nu poti trai pentru mîine ““ astazi este cea mai importanta zi. De aceea, fa-o sa conteze, traind la maxim fiecare moment!

FA-TI O LISTA CU PRIORITATI PENTRU ZIUA DE AZI SI ÎMAPRTE-TI TIMPUL DUPA ACEASTA LISTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.