29 Octombrie -TE SIMțI NESIGUR? (2)

0
31

“Încinge-ți coapsele, scoală-te, și spune-le tot ce-ți voi porunci”. (Ieremia 1:17)

Îți este rușine de începuturile tale? Lui Ieremia i-a fost. El își începe cartea enumerând oamenii buni și răi din mediul său. Ei bine, știi ce? Toți ne tragem dintr-o genă mai puțin decât perfectă! Suntem de toate felurile. Deci ce ar trebui să faci? învață de la cei ce au greșit și urmează-i pe cei ce au procedat bine.

Descoperă scopul pentru care te-a pus Dumnezeu pe pământ și împlinește-l. Păstrează-ți torța aprinsă, apoi înmâneaz-o următorului alergător. Străduiește-te să dai tot ce ai mai bun și vei auzi: “Bine, rob bun și credincios”. Și ai grijă ce spui. Cuvintele pe care le rostești nu numai că îi influențează pe ceilalți, dar te influențează și pe tine.

Când Ieremia i-a spus lui Dumnezeu că nu are vârsta potrivită, Dumnezeu i-a spus: “Nu zice asta!” Când s-a plâns că nu este un vorbitor talentat, Dumnezeu i-a spus: “Nici asta să nu zici!” Când a văzut cât de mare este împotrivirea, i-au tremurat genunchii, dar Dumnezeu i-a spus:

“Încinge-ți coapsele, scoală-te, și spune-le tot ce-ți voi porunci. Nu tremura înaintea lor, ca nu cumva să te fac să tremuri înaintea lor. lată că în ziua aceasta te fac o cetate întărită, un stâlp din fier și un zid din aramă, împotriva întregii țări, împotriva împăraților lui luda, împotriva căpeteniilor lui, împotriva preoților lui și împotriva poporului țării. Ei vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui; căci Eu sunt cu tine, ca să te scap, zice Domnul” (v. 17-19).

Și Dumnezeu nu a promis că va fi doar cu leremia; El a promis că va fi și cu tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.