29 OCTOMBRIE ADUCI TU ROADĂ?

0
49

– “Roada Duhului este”¦”

Să remarcăm trei lucruri despre roadă:

În primul rând, roadă este vizibilă. Mai ții minte metoda de învățare de la școală, “arată și spune”? lacov scrie: “Arată-mi credința ta fără fapte, și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele” (lacov 2:18). Nu este destul să vorbești despre o viață curată, trebuie să o trăiești înaintea oamenilor în fiecare zi.

În al doilea rând, roadă reflectă caracterul pomului pe care crește. Dacă este un măr, el va face mere. Cu cât îți predai mai mult viața lui Hristos, cu atât mai mult te vei asemăna cu El.

În al treilea rând, roadă este făcută spre folosul altcuiva. Nu vei vedea niciodată fructul mâncân-du-se pe sine însuși sau spunând “nu vreau să fiu cules”. Fructele bune îl fac pe om să-i fie foame și să le culeagă. Duhul Sfânt dorește să producă roadă în tine pentru ca alții să se poată hrăni din ea. În opoziție, toate faptele firii sunt egoiste. Trupul spune: “Tu m-ai făcut furios. Nu sunt bucuros. Tu ai ce-mi doresc eu. Mă enervezi”. Dar roadă Duhului lui Hristos este centrată pe Hristos și pe alții. Să remarcăm că cuvântul “roadă” este la singular, deși Pavel enumera nouă feluri diferite de roade spirituale: dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea și înfrânarea, ele toate vin din același pom. Acest copac poate produce tot ce ai nevoie pentru fiecare domeniu din viața ta. Nu trebuie să mergi la Duhul Sfânt pentru pace, iar pentru dragoste altundeva. Sau să mergi la Duhul Sfânt pentru răbdare și la altcineva pentru stăpânire de sine. Toate se găsesc în pomul Duhului Sfânt. Așadar, aduci tu roadă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.