27 Oct. 2014 “FĂRĂ GARANțIE”

0
42
“Îngăduiți-vă unii pe alții” (Coloseni 3:13)
Ai fost vreodată într-un magazin de reduceri în care marfa are eticheta “cu mici defecte” sau “fără garanție”. Nu ți se spune unde este defectul. Și odată ce cumperi produsul, nu-l poți returna. Ei bine, poate nu ai observat, dar noi toți trăim la raionul “fără garanție”. Oprește-te și gândește-te la oamenii din viața ta. Ei sunt un amestec de calități și defecte, de virtuți și de vicii, nu? Dacă ești în căutarea perfecțiunii, ai venit la magazinul nepotrivit. Care este ideea? Singurul mod de a avea o relație sănătoasă cu o persoană este să o iubești și să o accepți “ca atare”. Nu crede mitul că majoritatea oamenilor sunt “normali” în afară de cei din viața ta. Conform acestei idei, relațiile sunt o încercare nesfârșită de a-i repara pe alții, de ai controla sau de a pretinde că sunt ceva ce nu sunt.
Thomas Merton a spus: “Dragostea înseamnă să-i lași pe cei pe care îi iubești să fie ei înșiși și să nu încerci să-i schimbi pentru a se potrivi cu propria ta imagine. Altfel, iubim doar reflexia propriei noastre persoane pe care o vedem în ei”. Un semn al maturității este recunoașterea faptului că nimeni nu este perfect și angajamentul de a-i iubi în ciuda acestui fapt.
Pavel scrie: “îngăduiți-vă unii pe alții, și, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi” (Coloseni 3:13). A iubi pe cineva “fără garanție” înseamnă a te concentra pe calitățile acelei persoane și a o susține în domeniile în care se luptă. “Cum rămâne cu defectele ei?” întrebi tu. “Dragostea acopere o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.