„A apucat calea care ducea spre locuința ei” (Proverbe 7:8)

Solomon scrie: „Am zărit… un băiat fără minte. Trecea pe uliță, la colțul unde stătea una din aceste străine, și a apucat pe calea care ducea spre locuința ei” (v. 7-8).

Greșeala acestui băiat a fost că s-a găsit în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, cu persoana nepotrivită. Mesajul este clar: dacă nu vrei să te arzi, stai departe de foc! Nu poți deveni dependent de cocaină dacă n-o folosești niciodată. Nu poți deveni alcoolic dacă nu bei niciodată. Și nu poți face păcate trupești daca nu te lași dus în locuri și situații nepotrivite. E imposibil să scapi complet de împrejurări și de persoane care pot fi periculoase.

Însă așa cum a spus Martin Luther: „Nu poți împiedica păsările să-ți zboare pe deasupra capului, dar le poți împiedica să-și facă cuib în părul tău! Se spune că un bătrân a observat un băiețel care se dădea cu bicicleta în jurul blocului. Băiețelul s-a dat ore în șir pe bicicletă, iar omul curios l-a întrebat: „Fiule, nu ai obosit? Te-ai dat în jurul blocului toata dimineața”. Băiețelul i-a răspuns: „De fapt fug de acasă”. Bătrânul a răspuns: „Tu nu fugi de acasă, ci doar te dai cu bicicleta în jurul blocului”. „Nu a insistat băiețelul, eu fug de acasă – dar mama mi-a spus că nu am voie să trec strada”.

Cu toții suntem tentați să hoinărim, așa că Dumnezeu a trasat niște limite pe care nu trebuie să le încălcăm niciodată, niște locuri în care nu trebuie să ajungem niciodată și anumite persoane cu care nu trebuie să ne întovărășim niciodată. Nu există niciodată momentul potrivit de a te găsi la locul nepotrivit cu persoana nepotrivită. Așa că, nu merge acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.