29 MAI VARSĂ-țI SUFLETUL ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU

0
132


-“Imi vărs necazul înaintea Lui”
(Psalmul 142:2)-

Învață să te rogi ca în psalmi. Ei cuprind întreaga gamă a emoțiilor omenești de la mulțumire la mânie, la teamă, la singurătate, la durere. Psalmistul nu ratează nimic când este vorba de viață. Nu viața așa cum ne-am dori noi să fie. ci viața așa cum este: “Îmi vărs necazul înaintea Lui, și-mi povestesc strâmtorarea înaintea Lui”. El își varsă necazul înaintea lui Dumnezeu și “îl simte”. Asta necesită curaj, mai ales când vrei numai să afișezi un caracter puternic.

John Ortberg a scris: “Regret durerea eșecului atât de tare încât nu am mai vrut să o am și să mai învăț din ea. Nu m-am putut vindeca și să merg înainte. Doream s-o îngrop atât de adânc încât nimeni să nu bănuiască măcar că există ““ nici măcar eu”. Îți sună cunoscut? Biblia nu descura­jează procesul durerii, ci ne avertizează să nu rămânem blocați acolo. “Seara vine plânsul, iar dimineața veselia” (Psalmul 30:5).

Pentru a ajunge la dimineața bucuriei, trebuie să treci prin noaptea plânsului. FB Meyer scrie: “Sunt unii care consideră lacrimile nedemne, nesupuse, necreștine. Ei ne mângâie cu răceală, îndemnându-ne să afișăm o înfățișare rigidă și fără lacri­mi. Am putea foarte bine să ne întrebăm, un om care nu plânge, poate el să iubească? Părerea de rău este doar lipsă de iubire; cea mai naturală expresie a ei sunt lacrimile. Domnul Isus a plâns. Creștinii din Efes au plâns la gâtul apostolului Pavel pe care urmau să nu-l mai vadă nicio­dată. Așa că varsă-ți sufletul înaintea lui Dumnezeu. Este un pas vital în devenirea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.