29 Mai – VREI SĂ PRIMEȘTI CUNUNA ?

0
35

“Firea așteaptă cu o dorință înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu” (Romani 8:19)

Vei primi cununa dacă trăiești o viață jertfitoare. Mântuirea este gratuită, dar absolvirea cu cele mai înalte onoruri costă scump. “Pentru El am pierdut toate” (Filipeni 3:8).

Pavel a avut cândva o viată confortabilă, apoi totul s-a schimbat. A fost bătut aproape până la moarte de opt ori. S-a confruntat cu pericolul din partea prietenilor și din partea dușmanilor. El a îndurat lipsa îmbrăcămintei, a somnului, foamea și setea (2 Corinteni 11:23-29). S-a descurajat?

Da. A renunțat? Nu. “Simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos” (2 Corinteni 12:10). S-a rugat pentru eliberare? Firește. De trei ori s-a rugat Domnului să-l scape de suferință. Când Dumnezeu i-a răspuns: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9), el a învățat “să simtă plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări” (2 Corinteni 12:10), sprijinindu-se pe Dumnezeu pentru a primi putere.

Unde a găsit el atâta bucurie? în “prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus” (Filipeni 3:8). Intimitatea cu Hristos a fost pasiunea care l-a preocupat. Deși a fost conștient de problemele lui, el a rămas consacrat Domnului. “Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Hristos” (Filipeni 3:8).

Pavel s-a hotărât că indiferent de cost, absolvirea cu cele mai înalte onoruri merită prețul. “Suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim și proslăviți împreună cu El. Eu socotesc că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare “¦ și firea așteaptă cu o dorință înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu” (Romani 8:17-19).

Trăiește astăzi cu această imagine în minte.
VREI SĂ PRIMEȘTI CUNUNA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.