28 Mai – VREI SĂ PRIMEȘTI CUNUNA ?

0
40

“De acum mă așteaptă cununa” (2 Timotei 4:8)

îți mai aduci aminte de sentimentul pe care l-ai avut când ți s-a strigat numele pentru a primi diploma de la liceu sau diploma universitară și ai auzit cuvintele: “Felicitări pentru absolvire”? Ai reușit! întregul tău efort a fost răsplătit. Realizarea ta a fost în sfârșit recunoscută. înmulțește acel sentiment cu o mie! Imaginează-te intrând în prezența Celui care îți va da cununa neprihănirii în timp ce sfinții tuturor veacurilor privesc. Pavel și-a anticipat absolvirea cu cele mai înalte onoruri: “M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii” (2 Timotei 4:7-8).

În următoarele zile, aș vrea să discutăm despre modul în care poți absolvi această viață cu cele mai înalte onoruri. Trăind o viață lipsită de egoism. Nu există obstacol mai mare pentru viața pe care Dumnezeu ți-a dat-o s-o trăiești decât egoismul. Eul și auto-promovarea ne poluează sufletele și ne distrug relațiile. Pavel a înțeles nevoia de a-și detrona eul. “Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (Galateni 2:20). Acest lucru reflectă:

a) oschimbare a valorilor. Pavel a trăit cândva pentru a-i persecuta pe creștini; acum el spune: “pentru mine a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21).

b) O schimbare a scopului. Vechiul Pavel, a cărui scop era să fie recunoscut drept campionul religiei, spune: “Dar lucrurile, care pentru mine erau câștiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos” (Filipeni 3:7).

c) O schimbare a mintii. Strălucitul filozof, fariseu și avocat renunță la căile lui egoiste și scrie: “Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos” (Filipeni 2:5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.