29 Mai

1
41

“El mi-a zis: ” Prooroceste despre oasele acestea, si spune-le:”Oase uscate, ascultati Cuvantul Domnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: “Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne,va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu suntDomnul .” Ezechiel 37:4-6

În timpul razboiului civil din SUA, sclavii din sud, au trait cele maicumpliteincercari.. Acestia au fost vanduti la proprietari diferiti , fara a se tine cont ca erau familii. Sotul era vandut unui proprietar dintr-o anumita zona , iar sotia unui alt proprietar dintr-o alta zona. În acelasi fel au fost împrastiati si copiii. În acele momente, nu mai exista nici onadejde pentru ei, ca se vor mai reîntalni.

În clipele de despartire, au fost însa mangaiati de cuvintele rostite de Dumnezeu prin proorocul Ezechiel:” Oase uscate, ascultati CuvîntulDomnului!” Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: “Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” Va voi da vine, voi face sa creasca pe voi carne,va voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi si veti învia. Si veti sti ca Eu sunt Domnul.”

Ei nadajduiau ca Dumnezeu care a lucrat potrivit viziunii lui Ezechiel si-a adunat laolalta natiunea lui Israel, va interveni în acelasi fel si-n situatia lor. De aceea nadajduiau într-o zi a eliberarii, cînd se vor aduna iarasi laolata, venind fiecare din locurile unde au fost împrastiati pentru a-si reîntregi familiile. Aceasta zi asteptata cu atata ardoare , Dumnezeu a adus-o pentru ei nu dupa mult timp, la sfarsitul razboiului. Atunci sclavia a fost abolita, negrii au foat eliberati si familiile reîntregite. Nadejdea si asteptarea lor a fost împlinita!

Daca te afli într-o vale a deznadejdii si-n jurul tau vezi numai oase uscate, Dumnezeu poate aduce aceeasi schimbare si-n cazul tau, transformand oasele în ostire, si deznadejdea în bucurie!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; În aceasta zi a deznadejdii, ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa astept cu nadejde împlinirea promisiunilor Tale. Amin.

1 COMENTARIU

  1. mi’ar place mult..sa am pe langa mantuitorul meu..pe cineva alaturi..fara sa ma cunoasca..fara sa cunosc..sa discut probleme..:)Dl sa va binecuvinteze si sa va intareasca in ceea ce faceti:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.