29 APRILIE CARACTERUL

0
54

– “Pe orișicine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face, II voi asemăna cu un om cu judecată, care și a zidit casa pe stâncă” (Matei 7:24)-

John Ruskin a spus: “Cea mai mare răsplată din truda omului nu este ceea ce obține din munca lui, ci ceea ce devine prin ea”. Se spune că atunci când Michael Eisner, președintele cor­porației Disney, a avut planuri pentru un proiect de casă, dar un perete a fost atât de subțire încât aproape s-a surpat sub propria lui greutate. Casa unui alt miliardar a avut un perete lateral de pin care a putrezit înainte ca locuința să fie măcar terminată. Așadar, au fost ei prea ocupați ca să vadă? Arhitecții spun că oamenilor detaliile de construcție li se par plictisitoare; ei și-ar cheltui mai degrabă banii pe lucruri sclipicioase. Totuși, fundația este cea care determină trăinicia, sta­bilitatea și în ultimul rând valoarea unei case. Îți cheltuiești tu tot efortul pentru a întreține o ima­gine în timp ce neglijezi lucrurile fundamentale cum ar fi atitudinea ta, integritatea ta și scopul pe care ți l-a dat Dumnezeu?

Domnul Isus a spus: “Îl voi asemăna cu un om cu judecată, care și-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit” (Matei 7:24-25). Casele făcute pe nisip se construiesc rapid, sunt ieftine și ușor de făcut; ele oferă confort temporar și mulțumire de moment. Să construiești pe stâncă este greu; cere timp, efort, precauție și perseverență ““ dar rezultatele merită. Dacă nu ești sigur ce fel de casă construiești, uită-te ce se întâmplă când lovește o furtună! Casa zidită pe stâncă va rezista aceleiași furtuni care dărâmă casele pe nisip. Mai simplu spus, nu există scurtă­turi. Caracterul este rezultatul dedicării, consistenței și zidirii conform principiilor din Cuvântul lui Dumnezeu. Când faci din aceste lucruri temelia vieții tale, vei trece cu bine de orice furtună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.