29 Aprilie

0
50

” M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da în “ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” 2 Timotei 4:7-8

Apostolul Pavel stia cine este Cel ce l-a chemat si Cine este Acela caruia i-a dedicat viata. El stia ca Dumnezeu nu este numai o notiune abstracta, sau o ideie vaga. Îl cunostea pe Hristos ca fiind Domnul si Judecatorul cel drept, Adevaratul sprijin în calatoria vietii si marele Stapân care îi va oferi “cununa rasplatirii”.

Având aceasta siguranta, apostolul Pavel stia ca va ajunge cu bine la sfârsitul alergarii vietii sale, trecând linia de sosire ca un învingator.

El simtea deja greutatea medaliei de aur, atârnându-i pe piept, cununa de lauri asezata pe cap si auzea corul admiratorilor care îl ovationa.

Cred ca fiecare dintre noi avem nevoie în viata sa anticipam un astfel de finish! Sportivii vor întelege mai bine ceea ce vreau sa spun prin aceasta anticipare.

Studiind viata învingatorilor, s-a descoperit ca înainte de-a trece linia de sosire, acestia au anticipat victoria. Pentru ca au abordat cursa, sarbatorind deja victoria în mintea lor, au fost ajutati sa câstige biruinta si în competitia la care au participat.

Cei învinsi au suferit acest esec, deoarece s-au considerat înfrânti înainte de-a începe cursa.  Cere-i atitudinea inimii tale? Traiesti ca un învingator, sau ca un învins?  Pentru ca Hristos a înviat, si-a câstigat biruinta si în locul tau, trebuie sa te gândesti la lucrurile de sus, pentru ca în ziua biruintei finale, când si tu îti vei termina cursa, sa primesti cununa învingatorilor.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pune cerul si-n inima mea, pentru ca în cursa dinacesta lume, sa pot alerga ca un învingator. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.