28 Septembrie

0
10

” Era cam pe la ceasul al saselea. Si s-a facut întuneric peste toata tara, pîna la ceasul al noualea. Soarele s-a întunecat, si perdeaua dinlauntrul templului s-a rupt prin mijloc ” Luca 23:44-45.

Cînd fostul senator si vicepresedinte , Hubert Humprey, a murit cu multi ani de zile în urma , a fost organizat un ceremonial de înmormîntare în Rotonda Capitoliului din U.S.

Elita Washingtonului, s-a adunat pentru a spune “la revedere ” prietenului si colegului lor.

Richard Nixon, a fost si el prezent în acea zi. El era singur ,deoparte, chiar daca era pazit de garda lui de corp. Howard Baker, amintindu-si de acea zi a spus : ” nimeni nu a vorbit cu el”, “Toti se temeau de el “. Aceasta solemnitate solitara s-a sfîrsit atunci cînd presedintele Jimmy Carter, a mers la domnul Nixon, a strîns mîna cu el si i-a spus bun venit.la Washington.

Revista Newsweek , a aratat ca acest act simplu de umanitate si compasiune, a schimbat viitorul lui Nixon. ” Daca a fost un punct de cotitura în ratacirea lui Nixon, atunci cu siguranta poate fi considerat acesta”

Este o vreme cînd cineva trebuie sa riste, sa actioneze cu compasiune si sa escaladeze zidul ostilitatii, cineva trebuie sa exprime dragostea , printr-o mîna întinsa !. Domnul Isus a facut-o !
Nu exista o ilustratie mai potrivita decît cea petrecuta în momentul cînd Domnul Isus a murit. Ce ne spune evanghelistul Luca ca s-a întîmplat înainte ca Domnul Isus sa-si dea ultima suflare ? A întins mîna dragostei pentru un tîlhar ! Domnul Isus a depasit zidul ce-i separa pe cei prezenti lînga cruce. Si-a vorbit tîlharului ca va fi cu El în rai chiar în aceeasi zi .

A mai fost darîmat un zid însa : dupa trei ore de întunerec, vreme în care soarele si-a ascuns fata, perdeaua templului se rupe !

Perdeaua care-i separa pe oameni de “Sfînta Sintelor” , a fost despartita în doua. Zidul final ce prefigura separarea omului de Dumnezeu, a fost darîmat. Aceasta s-a întîmplat datorita jertfei Domnului Isus.

Rug. Doamne Isuse, ajuta-ma sa împartasesc dragostea Ta, apropiindu-ma de altii, dupa cum si tu te-ai apropiat de mine . Amin

28 Septembrie
Da o nota acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.