28 septembrie Muzica nu ține de instrument, ci de suflet

0
47

Pace în Mine. (Ioan 16:33)

Este o mare diferență între plăcere și binecuvântare. Pavel a experimentat întemnițarea, durerea, sacrificiul, și suferința până la limitele lor, totuși prin toate acestea a fost binecuvântat. Toată fericirea a devenit reală în inima și în viața lui, în mijlocul împrejurărilor lui dificile.

Paganini, marele violonist italian, a pășit odată pe scenă și a descoperit că era ceva în neregulă cu vioara lui, tocmai când audiența încetase cu aplauzele. S-a uitat la instrument pentru o clipă și dintr-odată și-a dat seama că nu era vioara lui cea mai bună și cea mai valoroasă. De fapt, vioara nu era a lui deloc. Momentan a simțit că paralizează, dar s-a întors repede spre audiență, spunându-le că s-a făcut o greșeală și că nu avea vioara lui cu el. A pășit înapoi în spatele cortinei, gândindu-se că trebuie s-o fi lăsat în spatele scenei, dar a descoperit că cineva o furase pe a lui și o lăsase pe cea inferioară în locul ei.

După ce a rămas un moment în spatele cortinei, Paganini a pășit din nou pe scenă ca să vorbească audienței. El a spus: “Doamnelor și domnilor, acum vă voi demonstra că muzica nu ține de instrument, ci de suflet”. Apoi a cântat ca niciodată înainte, și frumoasa muzică a curs din acel instrument inferior până când audiența a fost atât de încântată încât aplauzele lor entuziaste aproape că au ridicat tavanul sălii de concerte. El le-a arătat într-adevăr că muzica nu ținea de instrumentul lui, ci de sufletul lui!

Dragul meu credincios testat și încercat, este misiunea ta să umbli pe scena acestei lumi ca să arăți tuturor celor din cer și de pe pământ că muzica vieții nu stă în împrejurările tale sau în lucrurile exterioare, ci în sufletul tău.

Dacă pacea este în inima ta,

Cea mai sălbatică furtună de iarnă este plină de o frumusețe solemnă,

Întunericul nopții se împrăștie, dar îți arată calea datoriei,

Fiecare creatură vie spune o poveste nouă și veselă,

Chiar și copacii și pietrele, toate prind o rază de glorie,

Dacă pacea este în inima ta.

Charles Francis Richardson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.