28 SEPTEMBRIE – CÂND TU ESTI LIDERUL (3)

0
54

“Cel mai mare dintre voi, să fie ca cel mal mic și cel ce cârmulește, ca cel ce slujește” (Luca 22:26)
Michael Bruner scrie despre o prelegere ținută de un fost avocat general, al Statelor Unite, la care a asistat pe când era student: “La sfârșit, m-am apropiat de el să-l întreb dacă ne putem întâlni la o cafea. Spre uimirea asistentului său, el a răspuns: “Ce-ar fi să ne întâlnim mâine” .. Ne-am întâlnit și am discutat o oră “¦ L-am asaltat cu întrebări. Ce persoane celebre a întâlnit? Cum a fost să fie avocat general în anii șaizeci? Când l-am întrebat care a fost cea mai mare personalitate pe care a intâlnito vreodată a spus: “Nu mă gândesc la oameni în acești termeni”.

A continuat și mi-a spus ceva ce nu voi uita niciodată. “Nu căuta niciodată să fii cel mai mare. Caută in schimb să faci lucruri mari. Dacă aspiri la măreție, ea va muri odată cu tine. Dar dacă aspiri să faci lucruri mari, moștenirea ta va dăinui. Singurul mod în care poți face asta este să fii slujitor. Fii lider slujind și vei face lucruri mari”. Eram prea tânăr în credință ca să-mi dau seama că luase acele cuvinte din Scriptură “¦ Domnul Isus a fost întruparea liderului slujitor. El nu numai că le-a spus ucenicilor ce trebuie să facă, El a fost un exemplu pentru ei “¦

Când am plecat de la hotel în acea dimineață și am așteptat să traversez strada, un bărbat nevăzător însoțit de un câine a venit lângă mine. M-am uitat la frumosul labrador”¦ cu simțurile în alertă, având ca singur scop să-și slujească “¦ stăpânul. Apoi s-a făcut verde și câinele l-a condus încet de partea cealaltă a străzii”¦ Dumnezeu îmi trimisese o pildă vie. Am învățat o lecție în acea dimineață pe care nu o voi uita niciodată. Urmărește lucrurile mari, nu măreția; fii lider slujind”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.