28 Septembrie

0
35

” Domnul Dumnezeul tau, îti va taia împrejur inima ta si inima seminteitale, si vei iubi pe Domnul Dumnezeul tau, din toata inima ta si din totsufletul tau, ca sa traiesti.” Deuteronom 30:6

Când Richard Nixon a candidat pentru presedintia Statelor Unite, în anul1986, razboiul din Vietnam era în apogeu.

Pentru a-si prezenta candidatura, Nixon a folosit în videoclipul sau,  imaginea unui soldat american din Vietnam, pe pieptul caruia era înscris culitere mari, cuvântul “LOVE”.

În foarte scurt timp, aceasta imagine a ajuns sa fie asa de cunoscuta,  încât a devenit emblema campaniei. Mesajul “LOVE” transmis din mijloculcelui mai aprig conflict a sensibilizat si antrenat pe multi americani carel-au sustinut pe Nixon.

Dupa numai câteva saptamâni însa, Nixon a primit o scrisoare de la mamaacelui soldat prin care aceasta îsi exprima bucuria pentru faptul caNixon l-a ales tocmai pe fiul ei pentru a fi imaginea lui de campanie,  solicitând o copie color a acestei fotografii.

Când Nixon a citit scrisoarea, a ramas impresionat nu de solicitarea acesteimame, ci de semnatura ei. Scrisoarea se încheia de fapt cu mesajul : “Cusinceritate si pretuire; Doamna Willma Love!”

În acele momente, Nixon a înteles ca de fapt acel soldat care i-a devenitemblema campaniei, nu facuse nimic altceva, decât sa-si scrie numele pepiept.

O întâmplare interesanta; nu-i asa? Soldatul din acea imagine, n-aexprimat nici un fel de sentiment fata de situatia în care se afla. Princuvântul pe care l-a scris pe piept, el îsi descoperea de fapt identitatea.

Marea întrebare pe care as dori sa ne-o punem astazi este: “stiu cei dinjurul nostru, cine suntem noi cu adevarat? Daca purtam numele de”crestin”, traim în asa fel încât sa ne si ridicam la înaltimea acesteiidentitati ? Când cei din jur ne privesc; pot sa-L vada ei pe Hristos înviata noastra?

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa traiesc în curatie si adevar, pentru ca toticei ce ma privesc sa Te poata vedea pe Tine, iar numele pe care îl portsa-mi fie în acord cu identitatea vietii. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.