28 octombrie

1
38

“A luat deci din rodul lui, si a mîncat; a dat si barbatului ei, care era lînga ea, si barbatul a mîncat si el.” Geneza 3:6

Lumea în care traim nu este una perfecta. Nu trebuie sa mergi prea departe sau sa asculti prea mult ca sa îti dai seama ca cel rau si pacatul sînt printre noi.

Umanistul secular nu are un raspuns real pentru întrebarea filosofica referitoare la existenta raului. Umanistii cred, desi contrariul este adesea demonstrat, ca oamenii sînt prin natura lor, buni.

Un exemplu important este cel al studiului facut de profesorul Allen Bloom, care si-a întrebat studentii: “Cum recunoasteti un om rau?” Raspunsul la aceasta întrebare a fost o liniste totala. Niciun student nu a reusit sa arate caracteristicile raului! Bloom a afirmat atunci ca incapacitatea noastra de a identifica si recunoaste raul este semnul unui mare pericol existent în societatea noastra.

Societatea în care traim a devenit atît de prefacuta, încît nu putem recunoaste raul sau faptele rele. În urma atacurilor de la 11 septembrie, probabil ca nu exista om pe pamînt care sa spuna ca nu exista rau. Dar, în acelasi timp, putini ar fi cei care ar sti ce reprezinta raul sau de ce este atît de raspîndit în societatea noastra.

Biblia are un raspuns la problema raului. Radacinile se regasesc în Geneza 3, cînd parintii nostri au cedat în fata tentatiei. Pacatul a intrat în lume în acel moment, si este un lucru cu care trebuie sa luptam înca de atunci.

Dar, conform Bibliei exista o speranta, iar aceasta este Isus Hristos. Prin jertfa lui Hristos sîntem eliberati de sub puterea pacatului si a raului. Si tot datorita lui Hristos, astazi traim ca oameni curati într-o lume denaturata.

Astazi te provoc sa traiesti o viata curata, în asa fel încît lumea sa vada prin tine singura speranta: Domnul Isus Hristos.

TRAIESTE ÎN ASA FEL ÎNCÎT LUMEA SA DESCOPERE PRIN TINE ANTIDOTUL ÎMPOTRIVA RAULUI, CARE ESTE ISUS HRISTOS!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.