27 octombrie

0
45

“Poate cineva sa ia foc în sînt, fara sa i se aprinda hainele?” Proverbe 6:27

Ma uimeste modul în care multi crestini cocheteaza cu pacatul, din dorinta de a vedea cît de aproape pot sa ajunga fata de acesta, considerîndu-se totusi “crestini adevarati”. Acest lucru contravine învataturilor Bibliei.

Noi avem obligatia sa urîm pacatul, sub orice forma s-ar manifesta si sa fugim de el. Daca nu facem lucrul acesta si daca decidem sa încercam sa ne apropiem de pacat, din dorinta de a ne bucura de o placere de mîna a doua, atunci vom trai consecintele acestui fapt.

În Geneza capitolul 13 ni se spune ca nepotul lui Avraam, Lot si-a asezat cortul chiar lînga cetatea pacatului, Sodoma. Iar în timp foarte scurt, el a ajuns sa detina o casa chiar în mijlocul acestui oras! De multe ori, si noi ne asezam tabara aproape de portile celui rau. De aici, nu e nevoie decît de timp si unul-doi pasi pentru ca Satan sa îsi faca lucrarea lui malefica. Lucrul acesta i s-a întîmplat si lui Lot, a carui familie a fost nimicita atunci cînd Dumnezeu a distrus Sodoma.

De multe ori cînd un crestin este prins în mreaja nemiloasa a pacatului ne întrebam: “Cum a putut aceasta persoana sa cada atît de repede si atît de departe?” Adevarul este ca procesul caderii în pacat nu este unul rapid. Cele mai multe crize spirituale sînt cauzate de o spartura mica si adînca în inima sau în minte.

În cele din urma, apar fisuri la suprafata si totul se prabuseste.

Noi nu trebuie doar se evitam raul, ci si orice mod de manifestare al acestuia. Nu te aseza lînga pacat, sperînd sa ramîi acelasi “bun credincios”. Aceasta nu va functiona niciodata. De aceea, strîngeti cortul si pleaca din acest loc cît de repede poti!

NU-TI ASEZA CORTUL LÎNGA PORTILOE RAULUI, PENTRU CA VEI AJUNGE SA TE MUTI ÎN CETATEA LUI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.