„Dă, robului Tău o inimă pricepută, ca să deosebească binele de rău”
(1 Împărați 3:9)

Te-ai întrebat vreodată de ce Dumnezeu l-a făcut pe regele Solomon cel mai bogat om din vremea sa? Iată răspunsul:

„Dumnezeu a zis: fiindcă nu ceri pentru tine nici viață lungă, nici bogății,… ci ceri pricepere, ca să faci dreptate, voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine. Mai mult, îți voi da și ce n-ai cerut; bogății și slavă, așa încât în tot timpul vieții tale nu va fi nici un împărat ca tine”( V. 11-13).

Înainte de a-I cere Lui Dumnezeu succes material, cere-l înțelepciune și pricepere. Când ai aceste două calități, Dumnezeu îți poate încredința succes material întrucât știe că îl vei folosi pentru a face voia Lui și pentru a-L slăvi. Așadar, ce anume este priceperea? Este suma totală a cunoștințelor și a înțelepciunii! Este abilitatea de a interpreta viața așa cum o face Dumnezeu – de a vedea ce vede El într-o anumită persoană sau situație.

Cu alte cuvinte, priceperea este abilitatea de a vedea prin ochii lui Dumnezeu, de a auzi prin urechile Lui, de a gândi prin mintea Lui și de a simți prin inima Lui. Care este răspunsul la conflictele casnice? Priceperea! Care este răspunsul la conflictele dintre părinți și adolescenți? Priceperea! Care este răspunsul pentru conflictele în afaceri? Priceperea! „Dobândește înțelepciunea și cu tot ce ai dobândește priceperea. Înalț-o și ea te va înălța” (Proverbe 4:7-8).

Cuvântul pentru tine astăzi este acesta: roagă-te pentru pricepere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.