28 Martie

1
43

” Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va întrece neprihanirea carturarilor si-a Fariseilor, cu nici un chip nu veti intra în Împratia cerurilor.” Matei 5:20

Desi integritatea este o trasatura deosebita de caracter, a fi neprihanit, înseamna mult mai mult decât atât. A fi neprihanit înseamna de fapt: ” a face ceea ce este drept înaintea lui Dumnezeu”, dar în acelasi timp si “a fi socotit fara de vina !” Cei neprihaniti împlinesc voia lui Dumnezeu, nu pentru ca respecta o lege, ci datorita faptului ca natura vietii lor a fost schimbata.

Studiind cele zece porunci, un teolog liberal a spus ca Legea lui Dumnezeu este prezentata intentionat într-un mod mai sever, la fel cum de multe ori si noi punem ceasul sa sune mai devreme cu o jumatate de ora, pentru a nu întârzia la servici. Acest lucru a fost mentionat astfel,  pentru ca cei ce doresc sa împlineasca Legea lui Dumnezeu, sa poata aplica macar ceva, care sa-i faca placuti lui Dumnezeu.

Câta ratacire! Dumnezeu nu glumeste cu standardul neprihanirii si nici nu accepta jumatati de masura. Chiar daca întâlnim oameni ce considera ca porunci precum:”sa nu furi”, “sa nu comiti adulter” sau sa nu depui o marturie mincinoasa, nu mai sunt la moda astazi, Cuvântul lui Dumnezeunu se schimba, ci are aceeasi autoritate totdeauna.

Acest adevar, este confirmat de faptul ca Insusi Domnul Isus a împlinittoata Legea. Mai mult decât atât, El a si ridicat nivelul de neprihanire prin faptul ca ne-a cerut sa nu vorbim urât cu semenii nostri, pentru ca sa nu fim ucigasi cu vorba, si nici sa nu privim la cei din jur cu intentii pacatoase, pentru a nu comite astfel adulter în inima noastra.

A fi neprihanit nu înseamna numai a fi mai moral si mai cinstit decât cei din jurul nostru, ci a fi asemenea Domnului Isus.

Pentru ca adevarata neprihanire este, modelul pe care ni l-a lasat Hristos, sunt fericiti si au nadejdea vesniciei, numai cei ce traiesc la înaltimea acestui standard spiritual.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa umblu în voia Ta, pentru ca traind în neprihanire sa ma aseman Tie. Amin.

1 COMENTARIU

  1. pace dum sa va bine cuvinteze pe toti si sa va terminati lucrarea cu bine as vrea sa comunic mai mult cu voi si sa invat maimult di scriptura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.