28 Mai

1
47


” Si dragostea sta în vetuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie sa umblati , dupa cum ati auzit de la început.” 2 Ioan1:6


Domnul Isus a spus :” Ramîneti înMine si Eu voi ramînea în voi . Dupa cum mladita nu poate sa aduca roada daca nu ramîne în vita, tot asa nimeni nu poate sa aduca roada, daca nu ramîne în Mine ! Daca ramîne cineva în Mine si Eu voi ramînea în el, va aduce multa roada, pentru ca despartiti de Minenu uteti face nimic.”

Cu alte cuvinte, scopul ramînerii în Hristos este o viata de  rodnicie spirituala ! Dar de ce sa a vem o viataplina de roada ?

 Domnul Isus ne raspunde acestei întrebari cînd spune : “V-am spus aceste lucruri pentru cabucuria Mea sa ramîna în voi si bucuria voastra sa fie deplina”. Ioan 15:11Suntem chemati deci la partasia cu Hristos, pentru a aduce multa roada si pentru a gasi bucurie deplina.

Care este însa conditia ramînerii în Hristos?  Sunt foarte multi crestini care desi îsi doresc o viata rodnica si o bucurie deplina , nu mai stiu ce asteapta Dumnezeude la ei.

Cuvîntul Scripturii ne descopera secretul ramînerii în Hristos prin decalaratia facuta de Domnului Isus care spune : ” Cum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu pe voi. Ramîneti în dragostea Mea.Daca paziti poruncile mele, veti ramîne în dragostea mea,dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si ramîn în dragostea Lui ” Ioan 15:9-10

Într-un capitol anterior, Domnul Isus a facut cunoscut aceiasi conditie : ” Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele si Eu voi ruga pe Tatal si El va va da un alt Mîngaietor, care sa ramîna cu voi în veac.” Ioan 14:15-16

Prima conditie pentru rodnicia spirituala, esteo viata de ascultaredovedita prin pazirea poruncilor Domnului Isus. O alta conditie este o viata de curatie dobîndita prin lucrarea jertfei lui Hristos.

“Pe orice mladita care este în Mine si n-aduce roada , El o taie ; si pe orice mladita care aduce roada, o curateste ca sa aduca si mai  multa roada.” Ioan 15:2Dar ascultarea si curatia este posibila numai pentru cei ce au o viata de credinta ; pentru ca unirea cu Hristos se realizeaza doar prin credinta.

Poate îti doresti succesul din punct de vedere profesional sau material. N-ai dori sa ai si un succespersonal în viata spirituala ? Aplica aceasta formula a sucesului recomandata de Domnul Isus , traind o viata de ascultare , de curatie si de credinta si veiavea o viata fericita si plina de roada spirituala.

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa ramîn în dragostea Ta, pentru ca si viata mea sa fie plina de roada. Amin

1 COMENTARIU

  1. Nu demult citeam despre Johannes Kepler astronom si matematician al sec. XVI-lea, cel care in urma studiilor sale a descoperit legile care guverneaza miscarea planetelor in jurul SOARELUI. Aceste a facut urmatoarea marturisire: “Am intentionat sa devin teolog…, dar acum pot sa vad cum este Dumnezeu glorificat deopotriva prin astronomie, pentru ca cerurile spun slava lui Dumnezeu”.

    Unii aleg ca, prin ceea ce fac, sa-L laude pe El si sa dovedeasca prin roadele muncii lor faptul ca exista Cineva care a creat toate lucrurile intr-o ordine perfecta si continua sa le mentina astfel.

    Dumnezeu al oamenilor de succes!? Pot trai oamenii de succes o viata spirituala din belsug?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.